კაიNephros wrote:ლაშქრობებში მაინც ვერ მოვდივარ და ხინკლის გაკეთებაში მაინც დაგეხმარებით. ისე მაინც როგორ გამოიყურება სტატისტიკა, ვის როგორი უყვარს - ხევსურული, ქალაქური თუ სხვაგვარი?Tamusia wrote:masai11
მოვამზადოთ
ხინკლის კეთების მცოდნე მხოლოდ ერთი ადამიანის დახმარება დამჭირდება
სიტყვამ მოიტანა და, ბატის ხინკალი თუ უჭამია ვინმეს?
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
Moderators: Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
როგორა ხაარო, და ფეხითა ვაარო
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
და ეს ბატის ხინკალი იხვის ტოლმის პონტშია თუ რეალურად არსებობსTamusia wrote:კაიNephros wrote:ლაშქრობებში მაინც ვერ მოვდივარ და ხინკლის გაკეთებაში მაინც დაგეხმარებით. ისე მაინც როგორ გამოიყურება სტატისტიკა, ვის როგორი უყვარს - ხევსურული, ქალაქური თუ სხვაგვარი?Tamusia wrote:masai11
მოვამზადოთ
ხინკლის კეთების მცოდნე მხოლოდ ერთი ადამიანის დახმარება დამჭირდება
სიტყვამ მოიტანა და, ბატის ხინკალი თუ უჭამია ვინმეს?
ნუ ესეიგი ვისაც "ისტენნად ქართული" ხინკლის იდეა გეინტერესათ ერტად მოვიფიქროთ სად და როგორ შეიძება ქართული მიწისაგან ნასაზრდოები ხორბლი ფქვილის (ხორბალი აუცილებლად ჯიშადაც ქართული უნდა იყოს), ქართული ცხვრის ხორცის, ქართული ხახვის (აგრეთვე ჯიშად ქართული) შოვნა.
გაზი ყაზახური იქნრება ამიტომ არ გვინდფა შეშაზე მოვადუღოთ
აი მარილსი ვიჭედებით და აღზევანს ხომ არ წავიდეთ როგორც ჩვენი წინაპრები?
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
ბატის ხინკალი ტრადიციული ჯავახური კერძია, შიგთავსიც განსხვავებულად მზადდება და განსხვავებულად იხარშება, ორთქლზე. უგემრიელესია. გამოიყენება დავიჩინებული ბატი.masai11 wrote:და ეს ბატის ხინკალი იხვის ტოლმის პონტშია თუ რეალურად არსებობსNephros wrote: სიტყვამ მოიტანა და, ბატის ხინკალი თუ უჭამია ვინმეს?![]()
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
Nephros
ანუ შენ შეგიძლია ბატის ხინკლის მომზადება?
და თუ ეს ასეა, მაშინ ბატის ხინკლის მომზადება იცოდე შენზეა, შებოლილ ბატის შოვნა არ ვიცი რამდენად შესაძლებელია საქართველოში
ბატი როგორც ჩანს ჯავახეთში საკმაოდ პოპულარული ფრინველი ყოფილა, რაც ნამდვილად არ ვიცოდი, ბატისგან სხვა კერძებსაც ამზადებენ?
ანუ შენ შეგიძლია ბატის ხინკლის მომზადება?
და თუ ეს ასეა, მაშინ ბატის ხინკლის მომზადება იცოდე შენზეა, შებოლილ ბატის შოვნა არ ვიცი რამდენად შესაძლებელია საქართველოში
ბატი როგორც ჩანს ჯავახეთში საკმაოდ პოპულარული ფრინველი ყოფილა, რაც ნამდვილად არ ვიცოდი, ბატისგან სხვა კერძებსაც ამზადებენ?
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
აი დავთესე, კიდე სხვა რამეებსაც დავთესავ , ქვევრმა ვაზის ნასხლავი მომცა ეხლა კარტოფილს ვეძებ არა გენურს.


სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
ლეონტი
სვანეთში თუ იცნობ ვინმეს ან ყაზბეგში მანდ იშოვი არაგენურ კარტოშკას. რო იშოვი ერთი ტაფა შენზეა ხო იცი?
სვანეთში თუ იცნობ ვინმეს ან ყაზბეგში მანდ იშოვი არაგენურ კარტოშკას. რო იშოვი ერთი ტაფა შენზეა ხო იცი?
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
ეგზოტიკურ საჭმელებზე რას იტყვით ყმაწვილებო? მაგალითად ღორის ან ხარის ყვერები უმად, ჭიები, ხოჭობი და ა. შ
ასე მაგალითად მსმენია კალიას თუ შეჭამ, მასში იმდენი იოდია ჩიყვი არასდროს არ დაგემართებაო. მართალია/
ასე მაგალითად მსმენია კალიას თუ შეჭამ, მასში იმდენი იოდია ჩიყვი არასდროს არ დაგემართებაო. მართალია/
მადლობა ღმერთს, რომ ღმეთი არ არსებობს
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
QEBURIUS
თქვენ, ვატყობ, ძალიან გშიათ.
მე იმას ვიტყოდი, რომ უნდა გასინჯოთ. ხომ უნდა იცოდეთ, რაზე ამბობთ უარს.
თქვენ, ვატყობ, ძალიან გშიათ.
მე იმას ვიტყოდი, რომ უნდა გასინჯოთ. ხომ უნდა იცოდეთ, რაზე ამბობთ უარს.
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
რომ იცორე როგორ ცდები! სულ ახლახანს ერთერთ თურქულ რესტორანში საუკეთესო ქათმის მწვადი გეახელი....
მოკლედ კომპეტენტური ადამიანების აზრები მაინტერესებს, აი ისეთი როგორც ზემოთ ლობიოზე მუხუდოზე და ეგეთ რამეებზეა
მოკლედ კომპეტენტური ადამიანების აზრები მაინტერესებს, აი ისეთი როგორც ზემოთ ლობიოზე მუხუდოზე და ეგეთ რამეებზეა
მადლობა ღმერთს, რომ ღმეთი არ არსებობს
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
ლეონტი
საქართველოში გენური კარტოფილი არ ითესება, ასერომ შორ მანძილებზე ნუ დაუწყებ კარტოფილის თესლს ძებნას, თვით ჰოლანდიური სათესლე მასალა რომელიც საქართველოში შემოდის სათესლედ, არაგენურია და საკმაოდ კარგი ხარისხის არის.
საქართველოში გენური კარტოფილი არ ითესება, ასერომ შორ მანძილებზე ნუ დაუწყებ კარტოფილის თესლს ძებნას, თვით ჰოლანდიური სათესლე მასალა რომელიც საქართველოში შემოდის სათესლედ, არაგენურია და საკმაოდ კარგი ხარისხის არის.
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
QEBURIUS
ხოჭოების და ჭიების რა მოგახსენო, აი ქათმის მწვადზე უარს ნამდვილად არ ვიტყვი
კალიები და თანაც შებოლილი დღესაც დელიკატესად ითვლება, მზესუმზირასავით აკმაწუნებენ ამერიკაში
ხოჭოების და ჭიების რა მოგახსენო, აი ქათმის მწვადზე უარს ნამდვილად არ ვიტყვი
კალიები და თანაც შებოლილი დღესაც დელიკატესად ითვლება, მზესუმზირასავით აკმაწუნებენ ამერიკაში
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
საქართველოში მეცხოველობასა და რძის წარმოებაში დიდი პრობლემებია !
ქვეყანაში არსებული პირუტყვის დიდი ნაწილი ბრუცელოზით არის დაავადებული (სხვა უფრო უარეს დაავადებებზე რომ არაფერი ვთქვა).
ამიტომ მინდა ყველას გირჩიოთ:
- თუ გლეხისგან შეიძენთ რძეს აუცილებლად აადუღეთ, დაუშვებელია აუდუღარი რძის დალევა.
- ნუ იყიდით იმერულ ყველს და ნუ მიირთმევთ! ეს ძAლიან საშიშია! რადგან იმერული ყველის წარმოების დროს რძე არ განიცდის არც პასტერიზაციას და არც სტერილიზაციას, ანუ მარტივად რომ ვთქვათ არ დუღდება.
- საკვებად ყველაზე უვნებელი მოცემულ სიყუაციაში არის ადგილობრივი სულგუნი და უცხოური(ევროპული) ყველების ნაირსახეობა.
- მოცემულ სიტუაციაში, ტეტრაპაკში, ქარხნულად დაფასოვებული რძე ყველაზე უსაფრთხოა, რათქმაუნდა ქართული ქარხულად დამზადებული რძე მზადდება იმპორტირებული რძის ფხვნილისაგან.
- თუ მოგენატრათ რძის გემო, გუდვილში იყიდება გერმანული ედეკას ბიო რძე, ტეტრაპაკში დაფასოვებული, რომელიც ცოტა უფრო ძვირი ღირს, მე პირადად გავსინჯე და ძალიან მომეწონა.
ქვეყანაში არსებული პირუტყვის დიდი ნაწილი ბრუცელოზით არის დაავადებული (სხვა უფრო უარეს დაავადებებზე რომ არაფერი ვთქვა).
ამიტომ მინდა ყველას გირჩიოთ:
- თუ გლეხისგან შეიძენთ რძეს აუცილებლად აადუღეთ, დაუშვებელია აუდუღარი რძის დალევა.
- ნუ იყიდით იმერულ ყველს და ნუ მიირთმევთ! ეს ძAლიან საშიშია! რადგან იმერული ყველის წარმოების დროს რძე არ განიცდის არც პასტერიზაციას და არც სტერილიზაციას, ანუ მარტივად რომ ვთქვათ არ დუღდება.
- საკვებად ყველაზე უვნებელი მოცემულ სიყუაციაში არის ადგილობრივი სულგუნი და უცხოური(ევროპული) ყველების ნაირსახეობა.
- მოცემულ სიტუაციაში, ტეტრაპაკში, ქარხნულად დაფასოვებული რძე ყველაზე უსაფრთხოა, რათქმაუნდა ქართული ქარხულად დამზადებული რძე მზადდება იმპორტირებული რძის ფხვნილისაგან.
- თუ მოგენატრათ რძის გემო, გუდვილში იყიდება გერმანული ედეკას ბიო რძე, ტეტრაპაკში დაფასოვებული, რომელიც ცოტა უფრო ძვირი ღირს, მე პირადად გავსინჯე და ძალიან მომეწონა.
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
იმ დღეს EDEKA-ს ხილის ჩაი ვიყიდე ნიშნით BIO.
კარგი ის არის, რომ კარგია.
ცუდი ის არის, რომ ამის შემდეგ გვერდზე გამხედავის........
კარგი ის არის, რომ კარგია.
ცუდი ის არის, რომ ამის შემდეგ გვერდზე გამხედავის........
არ დალიო ნატახტარი - საწამლავია.
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
სად იყიდება და სადაური ჩაია?KSOVRELI wrote:იმ დღეს EDEKA-ს ხილის ჩაი ვიყიდე ნიშნით BIO.
კარგი ის არის, რომ კარგია.
ცუდი ის არის, რომ ამის შემდეგ გვერდზე გამხედავის........
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
არ დალიო ნატახტარი - საწამლავია.
