სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

კოცონის ირგვლივ სასაუბრო თემები

Moderators: Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia

ახალი თემის შექმნა
პასუხი თემაზე
User avatar
Tamusia
იეტი
Posts: 2196
Joined: 21 აპრ 2007, 19:17
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by Tamusia » 26 მარ 2010, 21:39

Nephros wrote:
Tamusia wrote:masai11

მოვამზადოთ

ხინკლის კეთების მცოდნე მხოლოდ ერთი ადამიანის დახმარება დამჭირდება :)
ლაშქრობებში მაინც ვერ მოვდივარ და ხინკლის გაკეთებაში მაინც დაგეხმარებით. ისე მაინც როგორ გამოიყურება სტატისტიკა, ვის როგორი უყვარს - ხევსურული, ქალაქური თუ სხვაგვარი?

სიტყვამ მოიტანა და, ბატის ხინკალი თუ უჭამია ვინმეს?
კაი :D
როგორა ხაარო, და ფეხითა ვაარო

User avatar
masai11
ფანტომასის სიძე
Posts: 718
Joined: 12 იან 2007, 21:39
Location: შენს გვერდით
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by masai11 » 30 მარ 2010, 12:33

Tamusia wrote:
Nephros wrote:
Tamusia wrote:masai11

მოვამზადოთ

ხინკლის კეთების მცოდნე მხოლოდ ერთი ადამიანის დახმარება დამჭირდება :)
ლაშქრობებში მაინც ვერ მოვდივარ და ხინკლის გაკეთებაში მაინც დაგეხმარებით. ისე მაინც როგორ გამოიყურება სტატისტიკა, ვის როგორი უყვარს - ხევსურული, ქალაქური თუ სხვაგვარი?

სიტყვამ მოიტანა და, ბატის ხინკალი თუ უჭამია ვინმეს?
კაი :D
და ეს ბატის ხინკალი იხვის ტოლმის პონტშია თუ რეალურად არსებობს :roll:

ნუ ესეიგი ვისაც "ისტენნად ქართული" ხინკლის იდეა გეინტერესათ ერტად მოვიფიქროთ სად და როგორ შეიძება ქართული მიწისაგან ნასაზრდოები ხორბლი ფქვილის (ხორბალი აუცილებლად ჯიშადაც ქართული უნდა იყოს), ქართული ცხვრის ხორცის, ქართული ხახვის (აგრეთვე ჯიშად ქართული) შოვნა.
გაზი ყაზახური იქნრება ამიტომ არ გვინდფა შეშაზე მოვადუღოთ :lol:
აი მარილსი ვიჭედებით და აღზევანს ხომ არ წავიდეთ როგორც ჩვენი წინაპრები? :roll:
:lol:

User avatar
Nephros
მაწანწალა
Posts: 643
Joined: 25 სექ 2009, 02:06
Location: სახლი
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by Nephros » 30 მარ 2010, 13:35

masai11 wrote:
Nephros wrote: სიტყვამ მოიტანა და, ბატის ხინკალი თუ უჭამია ვინმეს?
და ეს ბატის ხინკალი იხვის ტოლმის პონტშია თუ რეალურად არსებობს :roll:
ბატის ხინკალი ტრადიციული ჯავახური კერძია, შიგთავსიც განსხვავებულად მზადდება და განსხვავებულად იხარშება, ორთქლზე. უგემრიელესია. გამოიყენება დავიჩინებული ბატი.
Image
ჩვენ კაცთა მოგვცა ქვეყანა, გვაქვს უთვალავი ფერითა...

User avatar
Makena
იეტი
Posts: 5267
Joined: 28 აპრ 2007, 19:10
Location: Golden Valley
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by Makena » 31 მარ 2010, 21:28

Nephros
ანუ შენ შეგიძლია ბატის ხინკლის მომზადება?
და თუ ეს ასეა, მაშინ ბატის ხინკლის მომზადება იცოდე შენზეა, შებოლილ ბატის შოვნა არ ვიცი რამდენად შესაძლებელია საქართველოში :roll:
ბატი როგორც ჩანს ჯავახეთში საკმაოდ პოპულარული ფრინველი ყოფილა, რაც ნამდვილად არ ვიცოდი, ბატისგან სხვა კერძებსაც ამზადებენ?

User avatar
ლეონტი
იეტი
Posts: 4805
Joined: 26 მაი 2007, 22:48
Location: ღურბელი
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by ლეონტი » 01 აპრ 2010, 11:02

აი დავთესე, კიდე სხვა რამეებსაც დავთესავ , ქვევრმა ვაზის ნასხლავი მომცა ეხლა კარტოფილს ვეძებ არა გენურს.

Image

qvevri
ქვევრი
Posts: 7185
Joined: 13 მაი 2007, 22:57
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by qvevri » 01 აპრ 2010, 13:36

ლეონტი
სვანეთში თუ იცნობ ვინმეს ან ყაზბეგში მანდ იშოვი არაგენურ კარტოშკას. რო იშოვი ერთი ტაფა შენზეა ხო იცი?

QEBURIUS
მასონი
Posts: 1064
Joined: 03 დეკ 2008, 16:38
Location: Planet Earth
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by QEBURIUS » 01 აპრ 2010, 13:47

ეგზოტიკურ საჭმელებზე რას იტყვით ყმაწვილებო? მაგალითად ღორის ან ხარის ყვერები უმად, ჭიები, ხოჭობი და ა. შ

ასე მაგალითად მსმენია კალიას თუ შეჭამ, მასში იმდენი იოდია ჩიყვი არასდროს არ დაგემართებაო. მართალია/
მადლობა ღმერთს, რომ ღმეთი არ არსებობს

User avatar
Nephros
მაწანწალა
Posts: 643
Joined: 25 სექ 2009, 02:06
Location: სახლი
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by Nephros » 01 აპრ 2010, 13:51

QEBURIUS
თქვენ, ვატყობ, ძალიან გშიათ.
მე იმას ვიტყოდი, რომ უნდა გასინჯოთ. ხომ უნდა იცოდეთ, რაზე ამბობთ უარს.
Image
ჩვენ კაცთა მოგვცა ქვეყანა, გვაქვს უთვალავი ფერითა...

QEBURIUS
მასონი
Posts: 1064
Joined: 03 დეკ 2008, 16:38
Location: Planet Earth
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by QEBURIUS » 01 აპრ 2010, 14:08

რომ იცორე როგორ ცდები! სულ ახლახანს ერთერთ თურქულ რესტორანში საუკეთესო ქათმის მწვადი გეახელი....

მოკლედ კომპეტენტური ადამიანების აზრები მაინტერესებს, აი ისეთი როგორც ზემოთ ლობიოზე მუხუდოზე და ეგეთ რამეებზეა
მადლობა ღმერთს, რომ ღმეთი არ არსებობს

User avatar
Makena
იეტი
Posts: 5267
Joined: 28 აპრ 2007, 19:10
Location: Golden Valley
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by Makena » 01 აპრ 2010, 14:31

ლეონტი
საქართველოში გენური კარტოფილი არ ითესება, ასერომ შორ მანძილებზე ნუ დაუწყებ კარტოფილის თესლს ძებნას, თვით ჰოლანდიური სათესლე მასალა რომელიც საქართველოში შემოდის სათესლედ, არაგენურია და საკმაოდ კარგი ხარისხის არის.

User avatar
Makena
იეტი
Posts: 5267
Joined: 28 აპრ 2007, 19:10
Location: Golden Valley
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by Makena » 01 აპრ 2010, 14:34

QEBURIUS
ხოჭოების და ჭიების რა მოგახსენო, აი ქათმის მწვადზე უარს ნამდვილად არ ვიტყვი :)
კალიები და თანაც შებოლილი დღესაც დელიკატესად ითვლება, მზესუმზირასავით აკმაწუნებენ ამერიკაში :wink:

User avatar
Makena
იეტი
Posts: 5267
Joined: 28 აპრ 2007, 19:10
Location: Golden Valley
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by Makena » 05 აპრ 2010, 13:00

საქართველოში მეცხოველობასა და რძის წარმოებაში დიდი პრობლემებია !
ქვეყანაში არსებული პირუტყვის დიდი ნაწილი ბრუცელოზით არის დაავადებული (სხვა უფრო უარეს დაავადებებზე რომ არაფერი ვთქვა).
ამიტომ მინდა ყველას გირჩიოთ:
- თუ გლეხისგან შეიძენთ რძეს აუცილებლად აადუღეთ, დაუშვებელია აუდუღარი რძის დალევა.
- ნუ იყიდით იმერულ ყველს და ნუ მიირთმევთ! ეს ძAლიან საშიშია! რადგან იმერული ყველის წარმოების დროს რძე არ განიცდის არც პასტერიზაციას და არც სტერილიზაციას, ანუ მარტივად რომ ვთქვათ არ დუღდება.
- საკვებად ყველაზე უვნებელი მოცემულ სიყუაციაში არის ადგილობრივი სულგუნი და უცხოური(ევროპული) ყველების ნაირსახეობა.
- მოცემულ სიტუაციაში, ტეტრაპაკში, ქარხნულად დაფასოვებული რძე ყველაზე უსაფრთხოა, რათქმაუნდა ქართული ქარხულად დამზადებული რძე მზადდება იმპორტირებული რძის ფხვნილისაგან.
- თუ მოგენატრათ რძის გემო, გუდვილში იყიდება გერმანული ედეკას ბიო რძე, ტეტრაპაკში დაფასოვებული, რომელიც ცოტა უფრო ძვირი ღირს, მე პირადად გავსინჯე და ძალიან მომეწონა.

User avatar
KSOVRELI
მაწანწალა
Posts: 922
Joined: 03 სექ 2008, 19:04
Location: თბილისი
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by KSOVRELI » 06 აპრ 2010, 21:54

იმ დღეს EDEKA-ს ხილის ჩაი ვიყიდე ნიშნით BIO.

კარგი ის არის, რომ კარგია.

ცუდი ის არის, რომ ამის შემდეგ გვერდზე გამხედავის........
არ დალიო ნატახტარი - საწამლავია.

User avatar
ნიმფა
იეტი
Posts: 1352
Joined: 12 ოქტ 2007, 15:23
Location: სამშობლო
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by ნიმფა » 06 აპრ 2010, 22:02

KSOVRELI wrote:იმ დღეს EDEKA-ს ხილის ჩაი ვიყიდე ნიშნით BIO.

კარგი ის არის, რომ კარგია.

ცუდი ის არის, რომ ამის შემდეგ გვერდზე გამხედავის........
სად იყიდება და სადაური ჩაია?

User avatar
KSOVRELI
მაწანწალა
Posts: 922
Joined: 03 სექ 2008, 19:04
Location: თბილისი
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by KSOVRELI » 06 აპრ 2010, 22:18

გუდვილში, რა თქმა უნდა.

გერმანულია: www.edeka.de
არ დალიო ნატახტარი - საწამლავია.

ახალი თემის შექმნა
პასუხი თემაზე

FORUM_PERMISSIONS

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

ახალი წერილი ახალი წერილი    ახალი წერილი არაა ახალი წერილი არაა    ანონსი ანონსი
ახალი წერილი [ ცხარე ] ახალი წერილი [ ცხარე ]    ახალი წერილი არაა [ ცხარე ] ახალი წერილი არაა [ ცხარე ]    თვალშისაცემი თვალშისაცემი
ახალი წერილი [ დაკეტილია ] ახალი წერილი [ დაკეტილია ]    ახალი წერილი არაა [ დაკეტილია ] ახალი წერილი არაა [ დაკეტილია ]