კოცონის ირგვლივ სასაუბრო თემები
Moderators: Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia
-
Tamusia
- იეტი
- Posts: 2196
- Joined: 21 აპრ 2007, 19:17
Post
by Tamusia » 26 მარ 2010, 21:39
Nephros wrote:Tamusia wrote:masai11
მოვამზადოთ
ხინკლის კეთების მცოდნე მხოლოდ ერთი ადამიანის დახმარება დამჭირდება

ლაშქრობებში მაინც ვერ მოვდივარ და ხინკლის გაკეთებაში მაინც დაგეხმარებით. ისე მაინც როგორ გამოიყურება სტატისტიკა, ვის როგორი უყვარს - ხევსურული, ქალაქური თუ სხვაგვარი?
სიტყვამ მოიტანა და,
ბატის ხინკალი თუ უჭამია ვინმეს?
კაი

როგორა ხაარო, და ფეხითა ვაარო
-
masai11
- ფანტომასის სიძე
- Posts: 718
- Joined: 12 იან 2007, 21:39
- Location: შენს გვერდით
Post
by masai11 » 30 მარ 2010, 12:33
Tamusia wrote:Nephros wrote:Tamusia wrote:masai11
მოვამზადოთ
ხინკლის კეთების მცოდნე მხოლოდ ერთი ადამიანის დახმარება დამჭირდება

ლაშქრობებში მაინც ვერ მოვდივარ და ხინკლის გაკეთებაში მაინც დაგეხმარებით. ისე მაინც როგორ გამოიყურება სტატისტიკა, ვის როგორი უყვარს - ხევსურული, ქალაქური თუ სხვაგვარი?
სიტყვამ მოიტანა და,
ბატის ხინკალი თუ უჭამია ვინმეს?
კაი

და ეს ბატის ხინკალი იხვის ტოლმის პონტშია თუ რეალურად არსებობს
ნუ ესეიგი ვისაც "ისტენნად ქართული" ხინკლის იდეა გეინტერესათ ერტად მოვიფიქროთ სად და როგორ შეიძება ქართული მიწისაგან ნასაზრდოები ხორბლი ფქვილის (ხორბალი აუცილებლად ჯიშადაც ქართული უნდა იყოს), ქართული ცხვრის ხორცის, ქართული ხახვის (აგრეთვე ჯიშად ქართული) შოვნა.
გაზი ყაზახური იქნრება ამიტომ არ გვინდფა შეშაზე მოვადუღოთ
აი მარილსი ვიჭედებით და აღზევანს ხომ არ წავიდეთ როგორც ჩვენი წინაპრები?

-
Nephros
- მაწანწალა
- Posts: 643
- Joined: 25 სექ 2009, 02:06
- Location: სახლი
-
Contact:
Post
by Nephros » 30 მარ 2010, 13:35
masai11 wrote:Nephros wrote: სიტყვამ მოიტანა და, ბატის ხინკალი თუ უჭამია ვინმეს?
და ეს ბატის ხინკალი იხვის ტოლმის პონტშია თუ რეალურად არსებობს
ბატის ხინკალი ტრადიციული ჯავახური კერძია, შიგთავსიც განსხვავებულად მზადდება და განსხვავებულად იხარშება, ორთქლზე. უგემრიელესია. გამოიყენება დავიჩინებული ბატი.
ჩვენ კაცთა მოგვცა ქვეყანა, გვაქვს უთვალავი ფერითა...
-
Makena
- იეტი
- Posts: 5267
- Joined: 28 აპრ 2007, 19:10
- Location: Golden Valley
-
Contact:
Post
by Makena » 31 მარ 2010, 21:28
Nephros
ანუ შენ შეგიძლია ბატის ხინკლის მომზადება?
და თუ ეს ასეა, მაშინ ბატის ხინკლის მომზადება იცოდე შენზეა, შებოლილ ბატის შოვნა არ ვიცი რამდენად შესაძლებელია საქართველოში
ბატი როგორც ჩანს ჯავახეთში საკმაოდ პოპულარული ფრინველი ყოფილა, რაც ნამდვილად არ ვიცოდი, ბატისგან სხვა კერძებსაც ამზადებენ?
-
ლეონტი
- იეტი
- Posts: 4805
- Joined: 26 მაი 2007, 22:48
- Location: ღურბელი
-
Contact:
Post
by ლეონტი » 01 აპრ 2010, 11:02
აი დავთესე, კიდე სხვა რამეებსაც დავთესავ , ქვევრმა ვაზის ნასხლავი მომცა ეხლა კარტოფილს ვეძებ არა გენურს.

-
qvevri
- ქვევრი
- Posts: 7185
- Joined: 13 მაი 2007, 22:57
Post
by qvevri » 01 აპრ 2010, 13:36
ლეონტი
სვანეთში თუ იცნობ ვინმეს ან ყაზბეგში მანდ იშოვი არაგენურ კარტოშკას. რო იშოვი ერთი ტაფა შენზეა ხო იცი?
-
QEBURIUS
- მასონი
- Posts: 1064
- Joined: 03 დეკ 2008, 16:38
- Location: Planet Earth
Post
by QEBURIUS » 01 აპრ 2010, 13:47
ეგზოტიკურ საჭმელებზე რას იტყვით ყმაწვილებო? მაგალითად ღორის ან ხარის ყვერები უმად, ჭიები, ხოჭობი და ა. შ
ასე მაგალითად მსმენია კალიას თუ შეჭამ, მასში იმდენი იოდია ჩიყვი არასდროს არ დაგემართებაო. მართალია/
მადლობა ღმერთს, რომ ღმეთი არ არსებობს
-
Nephros
- მაწანწალა
- Posts: 643
- Joined: 25 სექ 2009, 02:06
- Location: სახლი
-
Contact:
Post
by Nephros » 01 აპრ 2010, 13:51
QEBURIUS
თქვენ, ვატყობ, ძალიან გშიათ.
მე იმას ვიტყოდი, რომ უნდა გასინჯოთ. ხომ უნდა იცოდეთ, რაზე ამბობთ უარს.
ჩვენ კაცთა მოგვცა ქვეყანა, გვაქვს უთვალავი ფერითა...
-
QEBURIUS
- მასონი
- Posts: 1064
- Joined: 03 დეკ 2008, 16:38
- Location: Planet Earth
Post
by QEBURIUS » 01 აპრ 2010, 14:08
რომ იცორე როგორ ცდები! სულ ახლახანს ერთერთ თურქულ რესტორანში საუკეთესო ქათმის მწვადი გეახელი....
მოკლედ კომპეტენტური ადამიანების აზრები მაინტერესებს, აი ისეთი როგორც ზემოთ ლობიოზე მუხუდოზე და ეგეთ რამეებზეა
მადლობა ღმერთს, რომ ღმეთი არ არსებობს
-
Makena
- იეტი
- Posts: 5267
- Joined: 28 აპრ 2007, 19:10
- Location: Golden Valley
-
Contact:
Post
by Makena » 01 აპრ 2010, 14:31
ლეონტი
საქართველოში გენური კარტოფილი არ ითესება, ასერომ შორ მანძილებზე ნუ დაუწყებ კარტოფილის თესლს ძებნას, თვით ჰოლანდიური სათესლე მასალა რომელიც საქართველოში შემოდის სათესლედ, არაგენურია და საკმაოდ კარგი ხარისხის არის.
-
Makena
- იეტი
- Posts: 5267
- Joined: 28 აპრ 2007, 19:10
- Location: Golden Valley
-
Contact:
Post
by Makena » 01 აპრ 2010, 14:34
QEBURIUS
ხოჭოების და ჭიების რა მოგახსენო, აი ქათმის მწვადზე უარს ნამდვილად არ ვიტყვი
კალიები და თანაც შებოლილი დღესაც დელიკატესად ითვლება, მზესუმზირასავით აკმაწუნებენ ამერიკაში

-
Makena
- იეტი
- Posts: 5267
- Joined: 28 აპრ 2007, 19:10
- Location: Golden Valley
-
Contact:
Post
by Makena » 05 აპრ 2010, 13:00
საქართველოში მეცხოველობასა და რძის წარმოებაში დიდი პრობლემებია !
ქვეყანაში არსებული პირუტყვის დიდი ნაწილი ბრუცელოზით არის დაავადებული (სხვა უფრო უარეს დაავადებებზე რომ არაფერი ვთქვა).
ამიტომ მინდა ყველას გირჩიოთ:
- თუ გლეხისგან შეიძენთ რძეს აუცილებლად აადუღეთ, დაუშვებელია აუდუღარი რძის დალევა.
- ნუ იყიდით იმერულ ყველს და ნუ მიირთმევთ! ეს ძAლიან საშიშია! რადგან იმერული ყველის წარმოების დროს რძე არ განიცდის არც პასტერიზაციას და არც სტერილიზაციას, ანუ მარტივად რომ ვთქვათ არ დუღდება.
- საკვებად ყველაზე უვნებელი მოცემულ სიყუაციაში არის ადგილობრივი სულგუნი და უცხოური(ევროპული) ყველების ნაირსახეობა.
- მოცემულ სიტუაციაში, ტეტრაპაკში, ქარხნულად დაფასოვებული რძე ყველაზე უსაფრთხოა, რათქმაუნდა ქართული ქარხულად დამზადებული რძე მზადდება იმპორტირებული რძის ფხვნილისაგან.
- თუ მოგენატრათ რძის გემო, გუდვილში იყიდება გერმანული ედეკას ბიო რძე, ტეტრაპაკში დაფასოვებული, რომელიც ცოტა უფრო ძვირი ღირს, მე პირადად გავსინჯე და ძალიან მომეწონა.
-
KSOVRELI
- მაწანწალა
- Posts: 922
- Joined: 03 სექ 2008, 19:04
- Location: თბილისი
Post
by KSOVRELI » 06 აპრ 2010, 21:54
იმ დღეს EDEKA-ს ხილის ჩაი ვიყიდე ნიშნით BIO.
კარგი ის არის, რომ კარგია.
ცუდი ის არის, რომ ამის შემდეგ გვერდზე გამხედავის........
არ დალიო ნატახტარი - საწამლავია.
-
ნიმფა
- იეტი
- Posts: 1352
- Joined: 12 ოქტ 2007, 15:23
- Location: სამშობლო
-
Contact:
Post
by ნიმფა » 06 აპრ 2010, 22:02
KSOVRELI wrote:იმ დღეს EDEKA-ს ხილის ჩაი ვიყიდე ნიშნით BIO.
კარგი ის არის, რომ კარგია.
ცუდი ის არის, რომ ამის შემდეგ გვერდზე გამხედავის........
სად იყიდება და სადაური ჩაია?
-
KSOVRELI
- მაწანწალა
- Posts: 922
- Joined: 03 სექ 2008, 19:04
- Location: თბილისი
Post
by KSOVRELI » 06 აპრ 2010, 22:18
გუდვილში, რა თქმა უნდა.
გერმანულია:
www.edeka.de
არ დალიო ნატახტარი - საწამლავია.