’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
Moderators: Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
მემგონი რუსული ვარენიკების მსგავსია, ან ყველიანი პილმენები
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
კი, ნამდვილად ასეა, მაგრამმმმმმმმმმმმ...Linda wrote:მემგონი რუსული ვარენიკების მსგავსია, ან ყველიანი პილმენები
მთლად, ასე მარტივადაც არ არის საქმე

სამეგრელოში კარაქს არ აკეთებენ, შესაბამისად რძესაც არ ხდიან
ჰოოო და


წარმოიდგინეთ?
ახლა, ამ ყველიდან დამზადებული მოხარშული კვერები ?

მთელი არომატი და გემო რომ მოხარშული ცომის გარსშია მოქცეული და ხინკლისა არ ვიყოს, არიქა, არ გასკდეს და არ დაიღვაროსო წვენიო, ნერვიულობ

და თუ ეს სამწუხარო ფაქტი მაინც მოხდა, სინანულით დასცქერი თეფშს
და ვერაა სრულყოფილი შენი სიამოვნება

აბა როგორია?
არაააა



არაფერი რომ არ ვთქვა, ყველით გაკეთებულ სხვა რაღაც გემრიელობებზე

esec gaivlis....
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
აუუუ!!! როგორ მიყვარს ყველიანი კვერები, ქართული სამზარეულო ყველა დანარჩენს ჯობია! 

...მე ჩრდილიც მიყვარს შენი,
მზის დაბნელების მსგავსი...
მზის დაბნელების მსგავსი...
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
გებჟალია..
იფფ.. იფფ..
იფფ.. იფფ..
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
კარაქის მაგივრად რას იყენებენ, თუ კარაქს არ აკეთებენ?
როგორა ხაარო, და ფეხითა ვაარო
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
აუფფ... ეს რა გაიხსენე...Linda wrote:გებჟალია..
იფფ.. იფფ..

'' გებჟალია'' მართლა მაგარია...
ერთ სიამოვნებად ღირდა იმის ყურება თუ როგორ აკეთებდა ბებია ამ სუპერ რაღაცას

აადუღებდა რძეს, შიგ ჩაყრიდა თხლადდაჭრილ ჭყინტ ყველს და აადუღებდა
მერე გადმოიღებდა დიდ ჯამზე და ზილავდა

ბავშვები უკვე თეფშებით ხელში ველოდით, როდის დაგვიდებდნენ ჩვენ-ჩვენ ულუფებს

მაგრამ, ბებია არ ჩქარობდა

კარგად უნდა გადაიზილოსო, უფრო გემრიელი იქნებაო

მერე ამ გადაზელილ ყველს დაჭრიდა ულუფებად და ზედ მოასხამდა საწებელს,
რძეს, რომელშიც ყველი იხარშებოდა, აზავებდა პიტნით და მარილით - აი, ეს იყო საწებელი

მერე იყო ცხელ-ცხელი ღომი და ეს ''გებჟალია''. ბავშვები ღომს სასწრაფოდ მოუღებდით ბოლოს , გადაზელილ ყველს კი ნელ-ნელა მივირთმევდით და ნეტარებას ვიხანგრძლივებდით

რამდენჯერ ძალით გვიმატებდნენ ღომის მორიგ ულუფას, ''ფალო'' (მარტო) ყველის ჭამა ვის გაუგონიაო



...
არააა...

esec gaivlis....
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
Tamusia wrote:კარაქის მაგივრად რას იყენებენ, თუ კარაქს არ აკეთებენ?
სამეგრელოში კარაქს არ აკეთებენ, შესაბამისად, კერძებშიც არ იყენებენ მას.
მაგრამ, მეგრული სამზარეულო მაონც ძალიან ნოყიერია. ეს, ძირითადად, ნიგვზისა და თხილის ხარჯზეა.
ყველი და რძის სხვა პროდუქტები, ისედაც ცხიმიანია.
ფხალეული ნიგვზით კეთდება, ისევე, როგორც ბაჟე.
ხრჩო ღორის ხორცისგან კეთდება, ისეც ცხიმიანი გამოდის.
ქათამი კი, ხომ გაგიგონიათ - რა მეგრული დედალივით არისო ჩასუქებულიო

კუჭმაჭს ნიგოზი უკეთდება და მეტი რა ვიცი...

მოკლედ, მეგრულ სამზარეულოს ჯერჯერობით არ უჩივიან

ისე ამ მარხვაში, მგონი, ნამეტანი მომივიდა

მაგრამ , არა უშავს, მოვახერხებ რაცხას და დაგაგემოვნებინებთ ამას ყველაფერს აუცილებლად

esec gaivlis....
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
''ციხე-გოჯის'' ტურმა საღერღელი ამიშალა
და გადავწყვიტე ბარემ , ამ შემოდგომაზე გადაღებული მორჩენილი სურათებიც დამეყარა ამ მივიწყებულ თემაში 
''კოკის'' მთა (?), ადგილობრივი ობსერვატორია
(თუ იმ მთიდან უბერავს ქარი - წვიმა გარდაუვალია )



''კოკის'' მთა (?), ადგილობრივი ობსერვატორია


Last edited by lali on 10 მარ 2009, 00:47, edited 1 time in total.
esec gaivlis....
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
esec gaivlis....
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
esec gaivlis....
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
esec gaivlis....
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
esec gaivlis....
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
მამა და ხურმის ხე - ორივე ერთად 140 წლისაა
, ანუ ეს ხე მაშინ დარგეს, როდესაც მამაჩემი დაიბადა 

70 წლის კვალობაზე კიდო ''ჯეელად'' გამოიყურება, ჯერ კიდევ შეუძლია ხეზე ასვლა კიბის გარეშე
ახლა კი , მართლაც მორჩა
აღარც მოსაყოლი მაქ რამე და აღარც სურათები მაქვს მეტი.
ნუ რათქმა უნდა სამეგრელოში მორიგ სტუმრობამდე



70 წლის კვალობაზე კიდო ''ჯეელად'' გამოიყურება, ჯერ კიდევ შეუძლია ხეზე ასვლა კიბის გარეშე

ახლა კი , მართლაც მორჩა

აღარც მოსაყოლი მაქ რამე და აღარც სურათები მაქვს მეტი.
ნუ რათქმა უნდა სამეგრელოში მორიგ სტუმრობამდე

esec gaivlis....
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
გურულის პოსტი გადმოვიტანე

guruli wrote:lali, აჰა, ეს შეპირებული ახალი ამბავი. არა მგონია, იცოდე.
მოკლედ, მეგრელები რომ არ მოიფიქრებთ, ისეთი არ არსებობს დედამიწაზე.ამ დღეებში, "ბიზნესკურიერში" ვუსმენდი, ზუგდიდში, ცაიშში გაუხსნიათ... ნიანგების ფერმა.
![]()
თერმული წყლები ყოფილა მანდ და იქ. არგენტინიდან შავი კაიმანის კვერცხი ჩამოუტანიათ და 4 პატარა გამოუჩეკიათ. ნიანგის მაგ სახეობას შავი კი ჰქვია, მაგრამ არც აჩვენეს, თოვლივით ქათქათები იყვნენ. ევროპის ბაზარზე ფიქრობენ გასვლას, სადაც თურმე 1 კგ ხორცი 40$, ტყავი კი... 5000 $ ღირს.
![]()
ცოტა რომ წამოიზრდებიან, ღირს ნიანგების სანახავად ზუგდიდში წასვლა.მე დიდები უფრო მაინტერესებს, მაგრამ ვაითუ, ვერ მიაღწიონ ზრდასრულობამდე-მეთქი. ბიზნესმენებს კი არ ვთარსავ - გულით ვუსურვებ გამართლებას, მაგრამ იქნებ აქაურობას ვერ შეეგუონ-მეთქი. თუმცა ფერმერებმა კი თქვეს, აქაურობა იდენტურია მათი საცხოვრებლისაო.
’’სამარგალო გვალო შხვა რე’’ ანუ ჩემი ’’ოდაბადე’’
ARCHILI wrote:გურულის პოსტი გადმოვიტანე![]()
guruli wrote:lali, აჰა, ეს შეპირებული ახალი ამბავი. არა მგონია, იცოდე.
მოკლედ, მეგრელები რომ არ მოიფიქრებთ, ისეთი არ არსებობს დედამიწაზე.ამ დღეებში, "ბიზნესკურიერში" ვუსმენდი, ზუგდიდში, ცაიშში გაუხსნიათ... ნიანგების ფერმა.
![]()
თერმული წყლები ყოფილა მანდ და იქ. არგენტინიდან შავი კაიმანის კვერცხი ჩამოუტანიათ და 4 პატარა გამოუჩეკიათ. ნიანგის მაგ სახეობას შავი კი ჰქვია, მაგრამ არც აჩვენეს, თოვლივით ქათქათები იყვნენ. ევროპის ბაზარზე ფიქრობენ გასვლას, სადაც თურმე 1 კგ ხორცი 40$, ტყავი კი... 5000 $ ღირს.
![]()
ცოტა რომ წამოიზრდებიან, ღირს ნიანგების სანახავად ზუგდიდში წასვლა.მე დიდები უფრო მაინტერესებს, მაგრამ ვაითუ, ვერ მიაღწიონ ზრდასრულობამდე-მეთქი. ბიზნესმენებს კი არ ვთარსავ - გულით ვუსურვებ გამართლებას, მაგრამ იქნებ აქაურობას ვერ შეეგუონ-მეთქი. თუმცა ფერმერებმა კი თქვეს, აქაურობა იდენტურია მათი საცხოვრებლისაო.







უკომენტაროდ
esec gaivlis....