გარაჟის მეღვინეები და სპირტის "ბოჭკების "საიდუმლო
Moderators: Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia
გარაჟის მეღვინეები და სპირტის "ბოჭკების "საიდუმლო
qvevri - ძალიან კარგი მონათხრობია, თავად წერილი კი - მტკივნეული.
სამწუხაროდ, ახალი დროება დაუნდობლად თელავს ტრადიციებს...

გარაჟის მეღვინეები და სპირტის "ბოჭკების "საიდუმლო
tama
რომ გაასინჯებ, უკვე ვიცი, ქვევრი გეტყვის "მალადეც!"-ო
რომ გაასინჯებ, უკვე ვიცი, ქვევრი გეტყვის "მალადეც!"-ო
გარაჟის მეღვინეები და სპირტის "ბოჭკების "საიდუმლო
ბატონებო... მე ამ მოთხრობით რისი გადმოცემაც მინდოდა ყველამ კარგად გაიგო და გააანალიზა. მადლობას გიხდით იმისათვის რომ ყველანი აღიარებთ ტრადიციული, მარნის ღვინის უპირატესობას. ჩემთვის უფრო ის არის მიუღებელი რომ ხშირედ გარაჟებში სადაც ყურძენს წურავენ იქვე აყენია 10-15 ათას დოლარიანი ჯიპი. ესეც რომ არ იყოს თაფლისა და პარაფინის სანთელი რომ გქონდეთ რომელს დაანთებდით ეკლესიაში, პარაფინისას? ესე იგი მთავარია დაანთო და თუ გინდა პლასტელინის სანთელი იყოს? არა პატივცემულებო, რაც არ უნდა მითხრან მთავარია გულიო და სადაც გინდა იქ ილოცეო ვერ დავეთანხმები. ქართველი კაცის გონიერება იმაში გამოიხატებოდა რომ მისთვის მარანს თავისი ადგილი ჰქონდა, ბოსელს თავისი და ხატსა და სანთელს თავისი. გარაჟში კი არა ბევრი ვიცი ვანაში წურავს ღვინოს წარმოგიდგენიათ....
. არავინ და მითუმეტეს მე, არაფერს არ ვკრძალავ, ან რა უფლება მაქვს
მარა მინდა ვთქვა რომ ყველა ღვინო ღვინო არ არის თუნდაც საღი და გემრიელი იყოს. თქვენ როდესმე სადილის დამზადებისას საჭმელი ზეთის მაგივრად მანქანის ზეთი გიხმარიათ
მე არა 
Last edited by qvevri on 10 მარ 2008, 20:13, edited 1 time in total.
გარაჟის მეღვინეები და სპირტის "ბოჭკების "საიდუმლო
ტრაქტატია დადებული სინდისთანqvevri wrote:ბატონებო... მე ამ მოთხრობით რისი გადმოცემაც მინდოდა ყველამ კარგად გაიგო და გააანალიზა. მადლობას გიხდით იმისათვის რომ ყველანი აღიარებთ ტრადიციული, მარნის ღვინის უპირატესობას. ჩემთვის უფრო ის არის მიუღებელი რომ ხშირედ გარაჟებში სადაც ღვინოს წურავენ იქვე აყენია 10-15 ათას დოლარიანი ჯიპი. ესეც რომ არ იყოს თაფლისა და პარაფინის სანთელი რომ გქონდეთ რომელს დაანთებდით ეკლესიაში, პარაფინისას? ესე იგი მთავარია დაანთო და თუ გინდა პლასტელინის სანთელი იყოს? არა პატივცემულებო, რაც არ უნდა მითხრან მთავარია გულიო და სადაც გინდა იქ ილოცეო ვერ დავეთანხმები. ქართველი კაცის გონიერება იმაში გამოიხატებოდა რომ მისთვის მარანს თავისი ადგილი ჰქონდა, ბოსელს თავისი და ხატსა და სანთელს თავისი. გარაჟში კი არა ბევრი ვიცი ვანაში წურავს ღვინოს წარმოგიდგენიათ..... არავინ და მითუმეტეს მე, არაფერს არ ვკრძალავ, ან რა უფლება მაქვს
მარა მინდა ვთქვა რომ ყველა ღვინო ღვინო არ არის თუნდაც საღი და გემრიელი იყოს. თქვენ როდესმე სადილის დამზადებისას საჭმელი ზეთის მაგივრად მანქანის ზეთი გიხმარიათ
![]()
![]()
![]()
მე არა
lenchiamal
გარაჟის მეღვინეები და სპირტის "ბოჭკების "საიდუმლო
qvevri
მართლაც საინტერესო ნოველა დაგიწერია.
ცალსახად გეთანხმები იმაში რომ დიდი მნიშვნელობა აქვს თუ სად დაიწურება ღვინო, გარაჟში ღვინოს რა უნდა, გარაჟში მანქანა უნდა იდგეს, აბა წარმოიდგინეთ მარანში გაჩერებული მანქანა
ან კი როგორ შეიძლება მარანში, საწნახელში დაწურულსა და ქვევრში შენახულს და დაღვინებულს და პლასტმასის კასრში დაყენებულ ღვინოს ორივეს ღვინო ერქვას და ორივეს ერთნაერი გემო ჰქონდეს

მართლაც საინტერესო ნოველა დაგიწერია.
ცალსახად გეთანხმები იმაში რომ დიდი მნიშვნელობა აქვს თუ სად დაიწურება ღვინო, გარაჟში ღვინოს რა უნდა, გარაჟში მანქანა უნდა იდგეს, აბა წარმოიდგინეთ მარანში გაჩერებული მანქანა
გარაჟის მეღვინეები და სპირტის "ბოჭკების "საიდუმლო
qvevri,
ვაააა, დამბურძგლა აი...
აი, ხომ არ გიცნობ? მაგრამ, დარწმუნებული ვარ, რომ შენთან ერთად ღვინის დალევა დიდი სიამოვნება უნდა იყოს... მასე ვფიქრობ და რა ვქნა...
ისე, ბოლო 3 წლის განმავლობაში მეგობრები ერთ-ერთის სარდაფში (არა, არა, გარაჟში არა!!!), თუმცა მარნისაგან დიდად განსხვავებულში
, ვწურავდით ყურძენს და ვაყენებდით ღვინოს ლურჯ კასრებში... მოიცა, გთხოვ, "მალადეც" არ მითხრა რა... ჩვენ (და არა მხოლოდ ჩვენ) მოგვწონდა, ალბათ იმიტომ რომ ჩვენი დაწურულ-დაყენებულ-ნალოლიავები იყო, ალბათ იმიტომ რომ თვითონ ღვინის გადაღების პროცესს მოჰყვებოდა ჭაშნიკი სადღეგრძელოებ-სიმღერითურთ...
თუმცა, ნაღდი, კარგ პატრონიანი მარანი მართლა სულ სხვაა, სულ სხვა აურაა იქ, უდიდესი დადებითი ენერგია იგრძნობა... და იქ უფრო გერგება ყველაფერი.............
ვაააა, დამბურძგლა აი...
აი, ხომ არ გიცნობ? მაგრამ, დარწმუნებული ვარ, რომ შენთან ერთად ღვინის დალევა დიდი სიამოვნება უნდა იყოს... მასე ვფიქრობ და რა ვქნა...
ისე, ბოლო 3 წლის განმავლობაში მეგობრები ერთ-ერთის სარდაფში (არა, არა, გარაჟში არა!!!), თუმცა მარნისაგან დიდად განსხვავებულში
თუმცა, ნაღდი, კარგ პატრონიანი მარანი მართლა სულ სხვაა, სულ სხვა აურაა იქ, უდიდესი დადებითი ენერგია იგრძნობა... და იქ უფრო გერგება ყველაფერი.............
გარაჟის მეღვინეები და სპირტის "ბოჭკების "საიდუმლო
მე მახსოვს პატარა როცა ვიყავი და ბაბუაჩემთან ჩავდიოდი მას დიდი საწნახელი ჰქონდა და იქ წურავდა ღვინოს. რამდენჯერ ჩემი პატარა ფეხებით დამიწურია და მერე დიდი სიამოვნებუთ დამილევია ერთი-ორი ყლუპი. ეხლა არავის არ სცალია იქ ჩასასვლელად და ღვინის დასაწურად. ამიტომ წელს მეც ვაპირებ ღვინის დაწურვას აივანზე რომელის მართალია ვერაფრით შეედრება მარანში დაწურულს მაგრამ მაინც ჩემი შრომის ნაყოფი იქნება და რაც მთავარია მინარევების გარეშე. 
გარაჟის მეღვინეები და სპირტის "ბოჭკების "საიდუმლო
qvevri
რა ლამაზად წერ
რა ლამაზად წერ
