საოცარია მაგრამ ამაზეც არ არსებობს ერთმნიშვნელოვანი პასუხი.როგორც ზემოთ დავწერე თაფლის მრავალწახნაგობის გამო.
მისი გამოცნობა ძირითადად ლაბორატორიებშიც უჭირთ, როცა მაღალი დონის გაყალბებაა.
ამაზეც იგივე რჩევა, რაც საქართველომ თქვა, დააკვირდით არომატს , გემოს, ყელის წვას , რაც ლამამ თქვა და ასე შემდეგ.
მაგალითად ხელის გულზე იწვეთებ თაფლს მერე ხელის გულებს ერთმანეთზე ახახუნებ წრიულად, სანამ ხელებს არ დაგწვავს სიცხისგან მერე უცბათ დაყნოსავ. ნამდვილ თაფლს სპეციფიური მძაფრი არომატი აქვს.

იყოლიეთ ფუტკარი.
მე თბილისშიც კი მყავს აივანზე.
რა რა ჰაერსაც ვსუნთქავ ყოველდღე, გარწმუნებთ იმდენივე მძიმე მეტალი თბილისის თაფლიდან ნამდვილად არ ხვდება ჩემს ორგანიზმში.
http://www.youtube.com/watch?v=rtwRXIfr4tY