უკვე შემდგარი ლაშქრობების შესახებ
Moderators: Kakha, Druides, Ketevan Guliashvili, Mta Mkvarebia, Kakha, Druides, Ketevan Guliashvili, Mta Mkvarebia, Kakha, Druides, Ketevan Guliashvili, Mta Mkvarebia, Kakha, Druides, Ketevan Guliashvili, Mta Mkvarebia
-
guruli
- იეტი
- Posts: 6824
- Joined: 27 ოქტ 2005, 17:38
Post
by guruli » 22 დეკ 2006, 20:31
ლობო wrote:guruli
შეიძლება ითქვას:) თუმცა იქაც და აქაც თანაბრად ახალი ვარ მგონი:)
დასტურ, დასტურ...

-
kopeina
- მაწანწალა
- Posts: 433
- Joined: 25 ნოე 2006, 21:32
- Location: თბილისი
-
Contact:
Post
by kopeina » 22 დეკ 2006, 21:10
guruli
სავსებით მართალი ხარ. ყაღი არის გამშრალი, გამხმარი დამარილებული ხორცი. მე გავსინჯე თუშეთში დათვის ყაღი, საინტერესო რამეა, ცოტა ჩვეულებრივზე მაგარია, მაგრამ გემრიელი......
-
kopeina
- მაწანწალა
- Posts: 433
- Joined: 25 ნოე 2006, 21:32
- Location: თბილისი
-
Contact:
Post
by kopeina » 22 დეკ 2006, 21:11
guruli
შენ კალტიც გეცოდინება რა არის.....
აბა იცი?
-
kopeina
- მაწანწალა
- Posts: 433
- Joined: 25 ნოე 2006, 21:32
- Location: თბილისი
-
Contact:
Post
by kopeina » 22 დეკ 2006, 21:16
თუშეთში სოფელ დანოში ვიყავი. ის დართლოსთან არის ახლოს. ძალიან მაგარი ადგილია, დართლოზე უფრო მაღლაა.
იქვე ახლოს ერთი ჩანჩქერი იყო, იქ საბანაოდ დავდიოდით ხოლმე. ის ჩანჩქერი ახლაც თვალწინ მიდგას....... საოცარი ადგილია.....
იქვე ახლოს იყო სოფელი კვავლო. მე მისი მზგავსი არაფერი მინახავს. კლდეში ჩამჯდარი არწივის ბუდესავით იყო ის სოფელი.... სასწაული სილამაზეა იქ.
ვისაც მთა არ უყვარს ის მთაში არ არის ნამყოფი............
-
guruli
- იეტი
- Posts: 6824
- Joined: 27 ოქტ 2005, 17:38
Post
by guruli » 22 დეკ 2006, 21:54
kopeina
ყაღი არის გამშრალი, გამხმარი დამარილებული ხორცი. მე გავსინჯე თუშეთში დათვის ყაღი, საინტერესო რამეა,
მე დიდად არ მომეწონა, თუმცა მითხრეს, ეს ბავშვებს გაკეთებულია რა დამუშავება აკლიაო.
შენ კალტიც გეცოდინება რა არის.....
აბა იცი?
თუ კარგად მახსოვს, ეგ ნადუღს რომ ნაწური რჩება, ისაა. აი, კოტორი კი კარგად მახსოვს.
დანოც ვიცი და დართლოც, მაგრამ... გადმოცემებით - ჩემი ბიძაშვილის ზარმაცი შვილების გამო დართლომდე ვერ ჩავაღწიე. გზაში დაგვაღამდა და დავბრუნდით უკან. აი, კვავლო კი არც გამიგონია.
-
kopeina
- მაწანწალა
- Posts: 433
- Joined: 25 ნოე 2006, 21:32
- Location: თბილისი
-
Contact:
Post
by kopeina » 22 დეკ 2006, 22:04
guruli
კალტი გამომშრალი ხაჭოს გუნდებია. ასე გუნდებად ინახავენ, ახმობენ და მერე მოფშვნიტავენ და საჭმელად ხმარობენ.... საინტერესოა არა? მწყემსებს მიაქვსთ ხოლმე ცხვარში .....
კვავლო სასწაული სოფელია კლდეში.... სურათებს მოვძებნი დავასკანირებ და ფორუმზე დავდებ. კარგი ხარისხი ვერ იქნება, მაგრამ რაღაც წარმოდგენას შეგიქმნით......
-
guruli
- იეტი
- Posts: 6824
- Joined: 27 ოქტ 2005, 17:38
Post
by guruli » 22 დეკ 2006, 22:14
kopeina
კალტი გამომშრალი ხაჭოს გუნდებია. ასე გუნდებად ინახავენ, ახმობენ და მერე მოფშვნიტავენ და საჭმელად ხმარობენ.... საინტერესოა არა?
უი, გამახსენდა. ეგენი პირველად რომ დავინახე ერთ ოჯახში, მდინარის ქვები მეგონა და ვიფიქრე, რაში ჭირდებათ, რატომ მოუგროვებიათ-მეთქი?

-
kopeina
- მაწანწალა
- Posts: 433
- Joined: 25 ნოე 2006, 21:32
- Location: თბილისი
-
Contact:
Post
by kopeina » 22 დეკ 2006, 22:28
guruli
კიდევ კარგი ის "ქვები" ალაზანში არ გადაყარე!!!!!!! თორემ თუშ მეცხვარეებს მშიერს დატოვებდი.....

-
guruli
- იეტი
- Posts: 6824
- Joined: 27 ოქტ 2005, 17:38
Post
by guruli » 22 დეკ 2006, 22:30
kopeina wrote:guruli
კიდევ კარგი ის "ქვები" ალაზანში არ გადაყარე!!!!!!! თორემ თუშ მეცხვარეებს მშიერს დატოვებდი.....

არა, სტუმრად ვიყავი და მაგდენს არ ვიკადრებდი. თან, საგანგებოდ ჰქონდათ აივანზე გაფენილი და მივხვდი, საჭირო იყო.
-
gobe
- მზიან ქვეყნის იეტი
- Posts: 2146
- Joined: 23 ივნ 2006, 11:30
-
Contact:
Post
by gobe » 23 დეკ 2006, 13:49
kopeina wrote:guruli
კალტი გამომშრალი ხაჭოს გუნდებია. ასე გუნდებად ინახავენ, ახმობენ და მერე მოფშვნიტავენ და საჭმელად ხმარობენ.... საინტერესოა არა? მწყემსებს მიაქვსთ ხოლმე ცხვარში .....
ჩემი ცოლის ბებია, გვარად თალარიშვილი, წოვა თუში იყო. გათხოვებამდე ზემო ალვანში ცხოვრობდა. მისგან მქონდა გაგონილი ხაჭოს მშრალად შენახვის შესახებ, რომელსაც რაღაც დროის მერე ერბოიან ცხელ ტაფაზე ათავსებენ. ამ საჭმელს ეძახიან ხავიწს. ძალიან გემრიელია, სანამ ცხელია გაწელვაში შემწვარ ყველს არ ჩამოუვარდება.
ვფიქრობ, ალბათ სწორედ კალტისაგან ამზადებენ ხავიწს.
-
kopeina
- მაწანწალა
- Posts: 433
- Joined: 25 ნოე 2006, 21:32
- Location: თბილისი
-
Contact:
Post
by kopeina » 23 დეკ 2006, 15:05
gobe
მე მგონი ბევრ რამეში ხმარობენ გამომშრალ ხაჭოს. ისე ცოტა მომწარო გემო კი დაჰკრავს, მაგრამ კალორიულია და ზამთარში ერბოიან ტაფაზეც ფასდაუდებელია

-
Gvalva
- Site Admin
- Posts: 5141
- Joined: 16 აპრ 2004, 16:05
- Location: თბილისი
Post
by Gvalva » 23 დეკ 2006, 15:09
აქაური ხაჭოსგან ვერ დავამზადებთ?

-
kopeina
- მაწანწალა
- Posts: 433
- Joined: 25 ნოე 2006, 21:32
- Location: თბილისი
-
Contact:
Post
by kopeina » 23 დეკ 2006, 15:20
Gvalva
როგორ არა, ტაფაზე ბლომად ერბო გაადნე და მერე ხაჭო ჩაყარე, კარგად ათუხთუხე, მერე მარილიც არ დაგავიწყდეს..... ისეთი კარგი გამოვა, ჩაფუშფუშებული და ყველივით გაიწელება.......
იფ, იფ........
მაგარი გემრიელი იქნება......
-
zura N.
- იეტი
- Posts: 2483
- Joined: 16 მარ 2006, 02:17
- Location: არხოტი
Post
by zura N. » 23 დეკ 2006, 17:19
kopeina wrote:Gvalva
როგორ არა, ტაფაზე ბლომად ერბო გაადნე და მერე ხაჭო ჩაყარე, კარგად ათუხთუხე, მერე მარილიც არ დაგავიწყდეს..... ისეთი კარგი გამოვა, ჩაფუშფუშებული და ყველივით გაიწელება.......
იფ, იფ........
მაგარი გემრიელი იქნება......
ვეთანხმები kopeina-ს მართლა ძალიან გემრიელია ხავიწი(იგივე ხაჭო-ერბო

), მეც გამასინჯეს ერთხელ ახმეტაში.

bisnashi bolavs grubeli,
caze ciskari krtebisa...
seni mchirs ganukurneli,
trpoba arxvatis mtebisa...
-
kotetbeli
- იეტი
- Posts: 2423
- Joined: 15 სექ 2004, 15:44
- Location: Tbilisi
Post
by kotetbeli » 23 დეკ 2006, 19:03
kopeina
guruli
Gvalva
zura N.
უუუუხ, მაგას ასევე ეძახიან "ხაჭო-ერბოს", უუუუხხ, ძაააან მაგარია!

მიწა გრძნობს ვინ დასდის ზემოდან...