გ ა მ ო ც ა ნ ა ? ? ? ? ? ?
Moderators: Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia
გ ა მ ო ც ა ნ ა ? ? ? ? ? ?
ხო გითხაი მეეშვი თქვა არქიმედეს გამოგონილ ტეხნიკას.
გ ა მ ო ც ა ნ ა ? ? ? ? ? ?
მაშინ შენ გააჯაზე ანუ დადე რამე მოდერნი 

გ ა მ ო ც ა ნ ა ? ? ? ? ? ?
ух тиии
етаже винни завод....
етаже винни завод....
გ ა მ ო ც ა ნ ა ? ? ? ? ? ?
რა არის მანდ მოსაწონი? ქარახნაში გაკეთებული ღვინო შევარცხვინე მე
ღვინო ქარხანაში კი არა ოჯახში უნდა მზადდებოდეს
ქარხანაში შეიძლება "პაკრიშკები" დაამზადო, მაგრამ ღვინო 



გ ა მ ო ც ა ნ ა ? ? ? ? ? ?
და შაქარს რო იყრი ჩაიში სადაა დამზადებული ოჯახში?
გ ა მ ო ც ა ნ ა ? ? ? ? ? ?
ლეონტი

ჩაი და შაქარი ისეა ერთმანეთთან როგორც ღვინო და შაქარიდა შაქარს რო იყრი ჩაიში სადაა დამზადებული ოჯახში?

გ ა მ ო ც ა ნ ა ? ? ? ? ? ?
ლეონტი
მე ჩაის უშაქროდა ვსომ...
და შაქარსა და ღვინოში შენ სხვაობას ვერა ჰხედამ?
ღვინოზე გამახსენდა, აბა ყმაწვილებო მითხარით როდის გამოჩნდა პირველად შაქარი საქართველოში და რა ვითარებაში? (პერიოდიკისა და ვითარების ამბავი მნებავს!)
მე ჩაის უშაქროდა ვსომ...
და შაქარსა და ღვინოში შენ სხვაობას ვერა ჰხედამ?
ღვინოზე გამახსენდა, აბა ყმაწვილებო მითხარით როდის გამოჩნდა პირველად შაქარი საქართველოში და რა ვითარებაში? (პერიოდიკისა და ვითარების ამბავი მნებავს!)
გ ა მ ო ც ა ნ ა ? ? ? ? ? ?
თუ ორთავეს ისე განვსაზღვრავთ როგორც საკვებ პროდუქტს,(რაც არის სინამდვილეში), ხშირად უზომოდ გასაყეყად, მაშინ ვერა.qvevri wrote:და შაქარსა და ღვინოში შენ სხვაობას ვერა ჰხედამ?
ხოლო თუ სამკურნალოდ გვინდა , ჩაის კოვზით, ოჯახის ღვინო საჭიროა.
გ ა მ ო ც ა ნ ა ? ? ? ? ? ?
ლეონტი
და გამოცანის პასუხზედ რას მიბრძანებთ
და გამოცანის პასუხზედ რას მიბრძანებთ

გ ა მ ო ც ა ნ ა ? ? ? ? ? ?
სვანეთოლოგი
გ ა მ ო ც ა ნ ა ? ? ? ? ? ?
გვალდა
არა, ამათ რუმბები ქვია. რომბებს უპირატესად კამეჩის ტყავისაგან ამზადებდნენ. არსებობს შედარებით მცირე ზომის ამგვარი ჭურჭელიც, რომელიც ხარის, ან დეკეულის (ზაქიც) ტყავისაგან მზადდებოდა, რომელსაც კოლოტი ერქვა, ხოლო ყველაზე მცირე ზომისებს კი თხის ან თიკნიტ ტყავისაგან ამზადებდნენ და სახელად ერქვა თხიერი (от Ñлово "თხა") ან ტიკი. ტიკი, სულხან საბას განმარტებით არის სომხური სიტყვა, ხოლო ქართულად თხიერი ქვია. ამ უკანასკნელის კიდევ ერთი სახელია "კუპრიელი", რადგან მოგეხსენებათ თხიერიც, კოლოტიცა და რუმბიც შიდა მხრიდან იკუპრება, რათა ღვინო არ გუშვას და აქედან გამომდინარე ტიკს დას. საქართველოს ზოგიერთ რაიონში კუპრიელსაც უწოდებდნენ. კიდევ შემიძლია გავაგრძელო, მაგრამ პასუხი გაცემულია მგონი.
არა, ამათ რუმბები ქვია. რომბებს უპირატესად კამეჩის ტყავისაგან ამზადებდნენ. არსებობს შედარებით მცირე ზომის ამგვარი ჭურჭელიც, რომელიც ხარის, ან დეკეულის (ზაქიც) ტყავისაგან მზადდებოდა, რომელსაც კოლოტი ერქვა, ხოლო ყველაზე მცირე ზომისებს კი თხის ან თიკნიტ ტყავისაგან ამზადებდნენ და სახელად ერქვა თხიერი (от Ñлово "თხა") ან ტიკი. ტიკი, სულხან საბას განმარტებით არის სომხური სიტყვა, ხოლო ქართულად თხიერი ქვია. ამ უკანასკნელის კიდევ ერთი სახელია "კუპრიელი", რადგან მოგეხსენებათ თხიერიც, კოლოტიცა და რუმბიც შიდა მხრიდან იკუპრება, რათა ღვინო არ გუშვას და აქედან გამომდინარე ტიკს დას. საქართველოს ზოგიერთ რაიონში კუპრიელსაც უწოდებდნენ. კიდევ შემიძლია გავაგრძელო, მაგრამ პასუხი გაცემულია მგონი.
Last edited by qvevri on 24 მარ 2010, 10:28, edited 1 time in total.