კარგი აზრიააცაბაცა wrote:კვება ....................ეგ სიტყვა სიტყვა ბუნდოვნად მახსოვს.
პირდაპირ @სვეტზე@ ხომ არ შემოვმჯდარიყავით ერთი 15 წლით....... და სახვა რამეზედ გვეფინქრა??
ან პირდაპირ კოსმოსური ენერგიით ხომ არ გამოვმსკდარიყავით???
ჰაჰაჰა ბლა ბლა ბლა
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
Moderators: Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
აცაბაცა
meleksa
ციც, კუჭის მონებო
დღეს ნავთლუღის ბაზარში:
ვაშლი "გოლდენი" (3 კგ) - 0.33333333333 ლარი;
ქართული ჯუჯა ფორთოხალი (3 კგ) - 0.5 ლარი;
კომში (1 კგ) - 1 ლარი;
აზერბაიჯანული ბროწეული (2 კგ) - 3 ლარი.
სულ დანახარჯი: 9.5 ლარი.
ეს მარაგი მთელი კვირა მეყოფა (ბროწეული 2 კვირა).
მიყვარს ნავთლუღის ბაზარი
meleksa
ციც, კუჭის მონებო
დღეს ნავთლუღის ბაზარში:
ვაშლი "გოლდენი" (3 კგ) - 0.33333333333 ლარი;
ქართული ჯუჯა ფორთოხალი (3 კგ) - 0.5 ლარი;
კომში (1 კგ) - 1 ლარი;
აზერბაიჯანული ბროწეული (2 კგ) - 3 ლარი.
სულ დანახარჯი: 9.5 ლარი.
ეს მარაგი მთელი კვირა მეყოფა (ბროწეული 2 კვირა).
მიყვარს ნავთლუღის ბაზარი
არ დალიო ნატახტარი - საწამლავია.
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
საჭმელზე უარის თქმა ისეთივე ანომალიაა როგორც ბევრი საჭმელის ჭამა.
შეუძლებელია წყლისა და საკვების გარეშე მუდმივად არსებობა, ეს ქალი გვაბოლებს
შეუძლებელია წყლისა და საკვების გარეშე მუდმივად არსებობა, ეს ქალი გვაბოლებს
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
აცაბაცა
კოსმოსური ენერგიის რა მოგახსენო აი ზახარზახარიჩის ხინკლის ენერგიაზე კი არ ვიტყოდი უარს
კოსმოსური ენერგიის რა მოგახსენო აი ზახარზახარიჩის ხინკლის ენერგიაზე კი არ ვიტყოდი უარს
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
KSOVRELI wrote:აცაბაცა
meleksa
ციც, კუჭის მონებო![]()
დღეს ნავთლუღის ბაზარში:
ვაშლი "გოლდენი" (3 კგ) - 0.33333333333 ლარი;
ქართული ჯუჯა ფორთოხალი (3 კგ) - 0.5 ლარი;
კომში (1 კგ) - 1 ლარი;
აზერბაიჯანული ბროწეული (2 კგ) - 3 ლარი.
სულ დანახარჯი: 9.5 ლარი.
ეს მარაგი მთელი კვირა მეყოფა (ბროწეული 2 კვირა).
მიყვარს ნავთლუღის ბაზარი
ეხლა წარმოიდგინე შვილებს რომ ეტყვი ვაშლი და კომში უნდა გაჭამო მთელი კვირაო და დესერტად ჰაერი მიაყოლეთო რა იაფად გამოხვალ!!!!
ჩაისუნთქე! ამოისუნთქე! ჩაისუნთქე! ჩაისუნთქეეეეე!
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
ეჰ ეჰ ზახარიჩი კარგი აზრია!!!!Makena wrote:აცაბაცა
კოსმოსური ენერგიის რა მოგახსენო აი ზახარზახარიჩის ხინკლის ენერგიაზე კი არ ვიტყოდი უარს
თანახმ ნებ. დროს!!!
ჩაისუნთქე! ამოისუნთქე! ჩაისუნთქე! ჩაისუნთქეეეეე!
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
აცა, რას ამბობ, მასეთი უგუნურიც არ ვარ!აცაბაცა wrote:ეხლა წარმოიდგინე შვილებს რომ ეტყვი ვაშლი და კომში უნდა გაჭამო მთელი კვირაო და დესერტად ჰაერი მიაყოლეთო რა იაფად გამოხვალ!!!!
ახლა შენ წარმოიდგინე, შენი შვილი ჩემ შვილს ჰამბურგერით რომ დაუდგება წინ,
განა მეტყოფა არგუმენტი ჩემი შვილისთვის რამის ასახსნელად?!
ძალადობას კი აზრი არა აქვს, ისევ ბედს უნდა დამორჩილდე
და მთელი კვირა ხილს კი არ ვჭამ, კაცო!
აბა, სცადე და 2 დღე ვაშლის და ფორთოხლის გარდა არაფერი ჭამო!
პირველ დღეს სიცარიელეს იგრძნობ,
მეორე დღეს მიხვდები, თუ რა არის ტუტე რეაქცია
ხოლო მესამე დღეს დაიგინები, რომ ვაშლისკენ აღარ გაიხედავ
არ დალიო ნატახტარი - საწამლავია.
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
შემოწმების შემდეგ, ე.წ. "სუდანის" ტექნიკური საღებავი აღმოჩნდა საქართველოდან საბერძნეთში ექსპორტირებულ ტომატ-პასტებსა და ცხარე საწებლებში.
ქართული საწარმოები თავის მხრივ "ნედლეულს" _ იგივე კონცენტრატს, (როგორც ვიცი "კინგსტონის" ფირმისა) ნახევარფაბრიკატის სახით თურქეთიდან იღებენ. შემდეგ ამ კონცენტრატს (უკეთეს შემთხვევაში) ცოტა (ფორმალურად) პომიდორს უმატებენ და ამზადებენ ტომატპასტებს, სხვადასხვა საწებლებს და ტყემალსაც კი.
დადაგინდა რომ იგივე ტიპის ტექნიკური სარებავია აღმოჩენილი ყაზახეთიდან იმპორტირებულ წითელ წიწაკაში, რომელსაც ასევე ინტესნიურად იყენებს (არამარტო) ქართული საწარმოები სხვადასხვა საწებების დასამზადებლად.
მოკლედ იმის თქმა მინდა, რომ მოერიდეთ აღნიშნული ტიპის პროდუქციას.
ქართული საწარმოები თავის მხრივ "ნედლეულს" _ იგივე კონცენტრატს, (როგორც ვიცი "კინგსტონის" ფირმისა) ნახევარფაბრიკატის სახით თურქეთიდან იღებენ. შემდეგ ამ კონცენტრატს (უკეთეს შემთხვევაში) ცოტა (ფორმალურად) პომიდორს უმატებენ და ამზადებენ ტომატპასტებს, სხვადასხვა საწებლებს და ტყემალსაც კი.
დადაგინდა რომ იგივე ტიპის ტექნიკური სარებავია აღმოჩენილი ყაზახეთიდან იმპორტირებულ წითელ წიწაკაში, რომელსაც ასევე ინტესნიურად იყენებს (არამარტო) ქართული საწარმოები სხვადასხვა საწებების დასამზადებლად.
მოკლედ იმის თქმა მინდა, რომ მოერიდეთ აღნიშნული ტიპის პროდუქციას.
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
ახლა კიიდო საინტერესო იმ ფორმაცია
"კოფე" , ხო გიყვართ მისი ყლურწვა "სვეცკურად"?!
სულ, გასული წლის განმავლობაში 9 443. 44 ტონაა შემოწიკული საქართველოში.
აქედან ბრაზილიიდან მხოლოდ 6.2 ტონა ანუ მთლიანი მოცულბის 0.07%;
მექსიკიდან _ 100 ტონა _ 1.06%;
ბრიტანეთიდან _ 3 ტონ _ 0.03%;
გერმანიიდან _ 4.55 ტონა _ 0.05%;
ბელგია _ 11.80 ტონა _ 0.12%;
იტალიიდან _ 2.72ტონა _ 0.03%
სომხეთიდან _ 18.6 ტონა _ 0.20 (აქედანაცა კაცოოოუ
)
და აი "ლიდერთა" ორეული
ვიეტნამი _ 1 480 ტონა _ 15.67%
ინდონეზია _ 7 816.57 ტონა _ 82.77%
აბაა
"კოფე" , ხო გიყვართ მისი ყლურწვა "სვეცკურად"?!
სულ, გასული წლის განმავლობაში 9 443. 44 ტონაა შემოწიკული საქართველოში.
აქედან ბრაზილიიდან მხოლოდ 6.2 ტონა ანუ მთლიანი მოცულბის 0.07%;
მექსიკიდან _ 100 ტონა _ 1.06%;
ბრიტანეთიდან _ 3 ტონ _ 0.03%;
გერმანიიდან _ 4.55 ტონა _ 0.05%;
ბელგია _ 11.80 ტონა _ 0.12%;
იტალიიდან _ 2.72ტონა _ 0.03%
სომხეთიდან _ 18.6 ტონა _ 0.20 (აქედანაცა კაცოოოუ
და აი "ლიდერთა" ორეული
ვიეტნამი _ 1 480 ტონა _ 15.67%
ინდონეზია _ 7 816.57 ტონა _ 82.77%
აბაა
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
ახლა არ თქვათ ყავაც მხოლოდ ქართული და სამამულო წარმოებისა უნდა იყიდოთო...
ეგეთ პონტში: "საუკეთესო, სამამულო წარმოების ნამდვილი კახური ყავა", ანდაც "სუკეტესო მეგრული "კოფე" ზიუგდიდიდან"...

ეგეთ პონტში: "საუკეთესო, სამამულო წარმოების ნამდვილი კახური ყავა", ანდაც "სუკეტესო მეგრული "კოფე" ზიუგდიდიდან"...
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
არა კაცო, ყავის წარმოების ეროვნული სისტემის აღორძიბეაზე ვიფიქროთთქო ეგ არ მიგულისხმია იმფორმაციას როცა გაცნობდით.
უბრალოდ ხარისხიანი და ნამდვილი ყავა , რომ ძალიან ცოტაა ბაზარზეამ, ფაქტზე მინდოდა მიმიპყრო დაინტერესებულ პირთა ყურადრება.
თვარა მე "კოფეს" სულ არ ვსვამ.
და ისევ იმფორმაცია.
სულ ახლახან (როგორც იტყვიან ა! ამ მინუტში
) "აღმოაჩინეს" რომ ქართული "რძის პროდუქტების" მწარმოებელი ფირმების უდიდესი ნაწილი არათუ რძის ფხვნილს იყენებს პროდუქციის წაროებისათვის არამედ სოიოსაგან დამზადებულ ფხვნილს რომელიც გაცილებით იაფია და სრულად ცვლის ნამდვილ რძის ფხვნილს. ანუ ახლა ისეიც სანატრელი გაგვიხდად რომ რძის პროდუტქი ნადვილი რძის ფხვნილისგან იყოს დამზადებული და ნამდვილ რძეს ვინღა ჩივის.
ფაქტიურად გამოდის , რომ ქართული "რძის" პროდუქტები სამარხვოა , არაფერი ცხოველური წარმოშობის მათში არაა.
ჰ ჰმ !
ქანეშნა გაბრწყინდება იბერია, მა რა იქნება
P.S. დიდი ეჭვი მაქვს, რომ ინდონეზიური "კოფესი"არ იყოს, გამოსარძევებლად განწირული სოიოც სულ გენეტიკურად მოდიფიცირებული იქნება
უბრალოდ ხარისხიანი და ნამდვილი ყავა , რომ ძალიან ცოტაა ბაზარზეამ, ფაქტზე მინდოდა მიმიპყრო დაინტერესებულ პირთა ყურადრება.
თვარა მე "კოფეს" სულ არ ვსვამ.
და ისევ იმფორმაცია.
სულ ახლახან (როგორც იტყვიან ა! ამ მინუტში
ფაქტიურად გამოდის , რომ ქართული "რძის" პროდუქტები სამარხვოა , არაფერი ცხოველური წარმოშობის მათში არაა.
ჰ ჰმ !
P.S. დიდი ეჭვი მაქვს, რომ ინდონეზიური "კოფესი"არ იყოს, გამოსარძევებლად განწირული სოიოც სულ გენეტიკურად მოდიფიცირებული იქნება
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
masai11
სოიო აღარ ახსენო, მარხვის პერიოდში ამ "უნივერსალურ" საკვებზე მარცხენა თვალის პაჭუნი მიტყდება ხოლმე

სოიო აღარ ახსენო, მარხვის პერიოდში ამ "უნივერსალურ" საკვებზე მარცხენა თვალის პაჭუნი მიტყდება ხოლმე
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...
ამას წინათ ერთ სუფრაზე ვახსენე სანტეზე რომ ზრდით შვილებს იმიტომ აქვთ კალციუმის ნაკლებობა თქო და კინაღამ იქვე წამახჩეს.
ერთმა თქვა სოციოლოგიურ გამოკვლევას ვატარებდი ჯავახეთის ერთ დიდრონ სომხურ სოფელში, სადაც აუარება საქონელი ყავთ და ჩემ თვალწინ
ჩამოიარა სანტეს მანქანამ და ბიდონებით რძეს კრიფავდაო, იქვე გუდვილის მანქანა გაიჩითა და ჩვენ თვალწინ წამოაქციეს საქონელი და წაიღო ხორცადო.
მერე მე უთხარი მაგ რძეს სანტე ალბათ არომატის მისაცემად იყენებს აბა 1 სოფელი რას ეყოფათ მეთქი.
არა ეგრე ბევრგან დადიანო, უცხოური ფხვნილის შემოტანა ძვირია (და საწყლებს)
ურჩევნიათ აქვე იყიდონ არადა ეს არ შეესაბამება სტანდარტებს სტერილიზაციის ამბავშიო.( ისე შემეცოდა მთელი კოლექტივი).
მეორემ სასტიკი სახით მითხრა: სანტეში ჩემი მეზობელი მუშაობს და ამბობს ყოველდღე ცისტერნებით შემოდის რძეო.(ალბათ კარების გამღებ -დამკეტია)
მაგრამ არა ცისტერნების მრეცხავი.
მეც მომინდა სუფრიდან წამოხტომა და უახლოეს სავაჭრო პუნქტში გაქცევა სანტეს საყიდლად ( იმას რა დამავიწყებს , მაგათ კარაქში ბუშტი რო ვიპოვნე).
არ მჯერა მეგობრებო მე ამ ზღაპრების .
და საბედნიეროდ სოფლის ნამდვილ რძეს მივირთმევ მთელი ცხოვრება და შედარება შემიძლია, ალბათ , მგონია.
ერთმა თქვა სოციოლოგიურ გამოკვლევას ვატარებდი ჯავახეთის ერთ დიდრონ სომხურ სოფელში, სადაც აუარება საქონელი ყავთ და ჩემ თვალწინ
ჩამოიარა სანტეს მანქანამ და ბიდონებით რძეს კრიფავდაო, იქვე გუდვილის მანქანა გაიჩითა და ჩვენ თვალწინ წამოაქციეს საქონელი და წაიღო ხორცადო.
მერე მე უთხარი მაგ რძეს სანტე ალბათ არომატის მისაცემად იყენებს აბა 1 სოფელი რას ეყოფათ მეთქი.
არა ეგრე ბევრგან დადიანო, უცხოური ფხვნილის შემოტანა ძვირია (და საწყლებს)
ურჩევნიათ აქვე იყიდონ არადა ეს არ შეესაბამება სტანდარტებს სტერილიზაციის ამბავშიო.( ისე შემეცოდა მთელი კოლექტივი).
მეორემ სასტიკი სახით მითხრა: სანტეში ჩემი მეზობელი მუშაობს და ამბობს ყოველდღე ცისტერნებით შემოდის რძეო.(ალბათ კარების გამღებ -დამკეტია)
მაგრამ არა ცისტერნების მრეცხავი.
მეც მომინდა სუფრიდან წამოხტომა და უახლოეს სავაჭრო პუნქტში გაქცევა სანტეს საყიდლად ( იმას რა დამავიწყებს , მაგათ კარაქში ბუშტი რო ვიპოვნე).
არ მჯერა მეგობრებო მე ამ ზღაპრების .
და საბედნიეროდ სოფლის ნამდვილ რძეს მივირთმევ მთელი ცხოვრება და შედარება შემიძლია, ალბათ , მგონია.