სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

კოცონის ირგვლივ სასაუბრო თემები

Moderators: Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia, Kakha, Druides, Mta Mkvarebia, ilia

ახალი თემის შექმნა
პასუხი თემაზე
User avatar
ლეონტი
იეტი
Posts: 4805
Joined: 26 მაი 2007, 22:48
Location: ღურბელი
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by ლეონტი » 25 იან 2010, 00:01

lasharela wrote:მე ვისურვებდი რომ ელკანასნაირი ბევრი ორგანიზაცია არსებობდეს და ყველგან ასეთი ....
ეგ ჩვენ რეალობაში გამორიცხულია.
პრაქტიკა გვიჩვენებს რომ სადაც არის მოთხოვნა იქ ჩნდება ბიზნესი.
ხოლო სადაც ჩნდება ბიზნესი იქ ჩნდება აფიორა.
ფული ეგრე კეთდება.
მოთხოვნა რომ გაჩნდეს სერიოზული ბიოპროდუქტებზე ელკანას ვეღარ ნახავ იმდენი კომპანია წამოიჩიტება, და ვერც გაარჩევ რა არის ბიო და რა ანტიბიო, ამის ტექნოლოგია ხომ არსებობს.
ამიტომ სანამ დროა მოიყვანეთ საკუთარი პროდუქცია, მათშორის ელკანას თესლებითაც, თორე მალე ელკანა გაიხსნება სივრცეში.

User avatar
ლეონტი
იეტი
Posts: 4805
Joined: 26 მაი 2007, 22:48
Location: ღურბელი
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by ლეონტი » 25 იან 2010, 00:06

ARCHILI wrote:
ელკანას პროდუქტიც მიყვარს (ზოგიერთი), ჩემი მეზობლის ბიცოლას სოფელში მოწეულიც და სნიკერსიც მაღაზიაში...
შენ უკვე მეორედ აღნიშნავ რომ გიყვარს სნიკერსი და მოდური ტექნოლოგიური საკვები , თანაც ისე ტიტქოს ვიღაც ძალით თავს გახვევდეს Bიოს.
არა , ჭამე სნიკერსი, და სვი კოკა კოლა. არ გეგონოს რომ თავს გახვევთ რამეს.
:P

User avatar
jaa
ბოდიალა
Posts: 102
Joined: 06 იან 2010, 13:06
Location: ყველგან, სადაც საქართველოა
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by jaa » 25 იან 2010, 13:35

Makena wrote:jaa
იოგები გაღივებულ ხორბალს საერთოდ არ ჭამენ 8)
საერთოდ იოგა და სპორტი ერთმანეთისგან ძალიან შორსაა.
რა სპორტით იყავი დაკავებული?

დამიჯერე იოგა პირაპირ კავშირშია სპორტის შინაგან სახეობებთან და მითუმეტეს კუნ ფუსთან, რომლითაც მე ვარ დაკავებული, რადგან კუნ ფუ არის სულისა და სხეულის ჰარმონია და არა ძალოვანი სპორტი, ეს უფრო ხელოვნებაა

რაც შეეხება გაღვივებულ ხორბალს ძალიან სასარგებლოა ჯანმრთელობისათვის და იოგას საკვების რაციონშიც შედის :)

User avatar
ლეონტი
იეტი
Posts: 4805
Joined: 26 მაი 2007, 22:48
Location: ღურბელი
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by ლეონტი » 25 იან 2010, 13:39

jaaკუნ ფუ არის სხეულის და სამშვინელის ჰარმონია.
სულის ჰარმონია არის ღმერთთან ერთობა.

User avatar
Makena
იეტი
Posts: 5267
Joined: 28 აპრ 2007, 19:10
Location: Golden Valley
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by Makena » 25 იან 2010, 13:57

jaa
იოგა არის 8 საფეხურიანი ფილოსოფიური სისტემა რომლის მიზანი საკუთარი თავის შეცნობაა, მის ერთ პატარა ნაწილს მეოთხე საფუხურზე წარმოადგენს ჰა-თჰა იოგა რომელიც ამ გზაზე დამდგარი ადამიანის ფიზიკური და ენერგეტიკული სხეულის გაჯანსაღებას და გაწმენდას ემსახურება, აი ამ ჰა-თჰა იოგას ხშირად მიიჩნევენ ფიზკულტურად და სპორტად რაც შეცდომაა, მას არავითარი კავშირი არა აქვს სპორტთან.
იოგა ინდური სისტემაა, ხოლო ინდოეთში ხორბალს საერთოდ არ ჭამენ, არც გაღივებულს და არც გაუღივებელს.
რაც შეეხება კუნგ-ფუს, ისევე როგორც იაპონური კარატე ესეც ადამიანის შინაგანი ჰარმონიისა და სიძლიერის განვითარების სისტემაა, რაც პრიმიტიულ დონეზე ორთაბრძოლებში გამოიხატება ხოლო მაღალ დონეზე საკუთარ თავთან ბრძოლაში, მისი უმაღლესი გამოვლინება ოსტატობა და საკუთარი თავის შეცნობაა.

User avatar
Makena
იეტი
Posts: 5267
Joined: 28 აპრ 2007, 19:10
Location: Golden Valley
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by Makena » 25 იან 2010, 14:04

Nephros
ARCHILI
ვისაც რა გნებავთ ის მიირთვით :)
მე არ ვიცი ვიღაც პეტრე რა ღვინოს აკეთებს კახეთსა თუ იმერეთში, აი ჩვენი წევრები რას აკეთებენ ვიცი რადგან ამ პროცესებს ვაკონტროლებთ, ამიტომ შემიძლია გირჩიოთ, ნახევარი კახეთი ისეთ სისტემურ პრეპარატებს იყენებს იმ ღვინის დალევა კიარა ხელის დაბანა არ შეიძლება :lol:
გინდათ ასეთი ღვინის დალევა?....
ისე ინფორმაციისათვის, სნიკერსი გენურ შაქარს, ასევე სოიას იყენებს :wink:

User avatar
Nephros
მაწანწალა
Posts: 643
Joined: 25 სექ 2009, 02:06
Location: სახლი
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by Nephros » 25 იან 2010, 14:50

Makena
:? :wink:
Image
ჩვენ კაცთა მოგვცა ქვეყანა, გვაქვს უთვალავი ფერითა...

User avatar
KSOVRELI
მაწანწალა
Posts: 922
Joined: 03 სექ 2008, 19:04
Location: თბილისი
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by KSOVRELI » 25 იან 2010, 15:40

რას მიირთმევ ერთია, აი როგორ მირთმევ - სულ სხვა.

Суть раздельного питания состоит в том, что определен-нце продукты не должны употребляться друг с другом одновременно. Одни продукты полностью усваиваются только в кислой среде, другие - в щелочной. Весь секрет состоит в том, чтобы знать, какие пищевые элементы можно принимать в один прием, а какие - нет. Исходя из этого в теории раздельного питания предлагаются следующие правила пищевых сочетаний:
1. Пищевые кислоты (содержащиеся, к примеру, в лимонах, апельсинах, грейпфрутах, ананасах и других кислых фруктах, а также в помидорах) нельзя принимать одновременно с продуктами, содержащими крахмал, такими как хлеб, каши, картофель, макароны, бобы, бананы, финики и пр.
Никогда не следует сочетать с крахмалистой пищей помидоры. Их лучше съедать с листовыми овощами или жирами, потому что имеющаяся в томатах сложная комбинация из цитрусовой, яблочной и щавелевой кислот противопоказана усвоению крахмала во рту и в желудке с помощью щелочи.
2. Преимущественно белковые продукты нельзя принимать одновременно с преимущественно крахмалистыми. Образцом такого недопустимого сочетания являются сандвичи и гамбургеры.
Взять, к примеру, бутерброд с сыром: было бы правильнее сначала съесть сыр, чтобы он успел достичь желудка раньше, чем хлеб. Там на него "набросится" более кислый желудочный сок с большей переваривающей силой, но меньшей продолжительностью отделения. Вслед за сыром через полчаса можно съесть и хлеб, который будет усваиваться в желудке по своей схеме.
Несовместимость углеводов и белков кроется в их различной усвояемости. Будучи смешаны в желудке, они мешают усвоению друг друга. Особенно ясно это видно на примере усвоения организмом бобов, которые содержат в большом количестве и белки и углеводы. Именно это и является причиной их трудного переваривания, сопровождающегося брожением в пищеварительном тракте.
Пищу, которая для своего усвоения нуждается в щелочной среде, нельзя съедать с пищей, нуждающейся в кислой среде, и наоборот. Поскольку желудочный сок переваривает белок, а слюна - крахмал, белковая часть еды должны предшествовать крахмалистой.
3. Различные белковые продукты требуют различных модификаций пищеварительной секреции. Поэтому, например, яйца следует есть отдельно от молока (если вообще стоит его пить), а омлеты лучше совсем исключить из рациона. Точно так же не следует принимать в один прием орехи и мясо, яйца и мясо, сыр и орехи, сыр и яйца.
4. Употребление жира вместе с белками замедляет усвоение белков и вызывает гниение. Поэтому их нельзя есть вместе. Дело в том, что жирная пища, поступая в двенадцатиперстную кишку, оказывает тормозящее влияние на секретирующие железы. Угнетающее действие жира частично объясняется рефлекторной реакцией на него: в двенадцатиперстной кишке появляется тормозящее желудочную секрецию вещество - энтерогастрон. Тормозному эффекту жиров противодействуют зеленые необработанные овощи. Поэтому вполне оправдано и полезно употребление в пищу салатов, в состав которых входят яйца, растительное масло и что-нибудь из некрахмальной зелени (капуста, кабачки, лук, сельдерей, салат, огурцы, редиска, петрушка).
А вот свекла, репа, морковь, цветная капуста, бобы, горох и картофель не подходят для такой комбинации.
Такие продукты, как сливки, сливочное - масло, масла различных видов, подливка, жирное мясо и т. д., нельзя употреблять в один прием с орехами, сыром, яйцами.
5. Не рекомендуется принимать одновременно кислые фрукты с белками. Иными словами, в одном приеме пищи не сочетаются апельсины, лимоны, помидоры, ананасы и тому подобные кислые продукты с мясом, яйцами, сыром, орехами. В этом случае вследствие влияния кислот и кислых последствий брожения пищеварение тормозится.
Кислые фрукты, тормозя выделение желудочного сока, сильно задерживают усвоение белков, что ведет к их разложению. Единственные белковые продукты, которые в этих условиях разрушаются не так быстро, это орехи и свежий сыр. Следует помнить, что лимонный сок, уксус, маринады и т. п. при смешивании с пищей замедляют образование соляной кислоты в желудке. Выделению соляной кислоты, а также выделению пепсина препятствуют сода и щелочи, которые снижают кислотность в желудке.
Молоко и апельсиновый сок, сами по себе ни в коей мере не являющиеся неусваиваемыми, далеки от того, чтобы быть хорошим сочетанием. Апельсиновый сок и яйца составляют еще худшую комбинацию. Равно плохим сочетанием являются ананас и мясо - ананасовый сок не позволяет усваивать мясо.
6. Сахар не следует сочетать с крахмалом. Ведь переваривание крахмала обычно начинается во рту и продолжается при соответствующих условиях некоторое время в желудке, а сахар переваривается только в кишечнике. Вот почему желе, джемы, фруктовые конфитюры, сахар, мед, черная патока, сиропы и др., плохо сочетаются с хлебом, печеньем, кашами, картофелем и вызывают брожение.
Поражает регулярность, с которой миллионы людей едят на завтрак кашу с сахаром, страдая при этом от повышенной желудочной кислотности, кислой отрыжки и прочего несварения.
Конфеты, сахар и другие сласти сильно препятствуют выделению желудочного сока и потому заметно задерживают процесс пищеварения.
Безразлично, мед это или сироп, но съеденные со злаковыми, они вызывают брожение. Белый или коричневый сахар, сахар-сырец, сахар, имитированный под коричневый (т. е. окрашенный), темная патока, другие сиропы, съедаемые с крахмалом, - все это означает брожение.
7. Правило потреблять в один прием крахмалистую пищу вне каких-либо сочетаний (одного вида) прежде всего помогает избежать переедания крахмалов, и только во вторую очередь - плохого сочетания пищи.
Если два или более видов крахмала употребляются в один прием пищи, то один из крахмалов отсортировывается для усвоения и ассимиляции, а другой остается нетронутым в желудке, не только не проходя для дальнейшего пищеварения в кишечник, но и задерживая усвоение прочей пищи с соответствующими результатами в виде брожения, кислого желудка, отрыжки и т. п.
8. Любые сорта дынь всегда следует есть отдельно. Дыня - настолько здоровая пища и так легко переваривается, что даже наиболее слабое пищеварение очень легко справляется с ней, но дело в том, что дыни не перевариваются в желудке. Они перевариваются в кишечнике. Если употреблять их с другой пищей, которая требует продолжительного пребывания в желудке, то они там задерживаются, образуют много газов и причиняют другие неудобства.
Поэтому дыни нужно съедать не в промежутках между приемами пищи, а в часы приема пищи, т. е. вся еда должна состоять из дыни.
9. Молоко лучше пить отдельно или не пить вообще.
Благодаря присутствию в молоке белка и жира (сливки), оно плохо сочетается с любой другой пищей, кроме кислых фруктов. Первое, что происходит с молоком, когда оно попадает в желудок, - оно свертывается, образуется творог. Свернувшееся молоко обволакивает частички другой пищи в желудке, изолирует их от действия желудочного сока. Это препятствует их перевариванию до тех пор, пока не переварится свернувшееся молоко.
Исходя из всех этих рекомендаций главным правилом правильного сочетания продуктов должно быть: разная пища в разные приемы.
Соблюдение описанных выше правил раздельного потребления пищевых продуктов позволяет без вреда для здоровья есть свежее мясо (постную баранину), но только один раз в неделю (на ужин). Вообще классики раздельного питания советуют отвыкать от мясного рациона постепенно, последовательно переходя от обожания к привязанности, от привязанности к равнодушию, от равнодушия к отвращению.
На первых порах допускается замена мясных продуктов рыбой. Рыбный белок равноценен мясному, однако в рыбе значительно меньше холестерина, она более постная, менее калорийная, в рыбьем жире больше ненасыщенных жирных кислот.

http://polbu.ru/schadilov_idealmeal/

განქიქება საჭირო არ არის :D
არ დალიო ნატახტარი - საწამლავია.

User avatar
KSOVRELI
მაწანწალა
Posts: 922
Joined: 03 სექ 2008, 19:04
Location: თბილისი
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by KSOVRELI » 25 იან 2010, 16:07

ნაკვესი იმავე წყაროდან:

Часть энергии организм расходует непосредственно на переваривание пищи, при этом количество используемой энергии зависит от состава рациона. Так, на переваривание белков организм тратит 30-40 % энергии, на переваривание жиров - 7-14 %, углеводов - 4-7 %, сырых овощей - до 60 %. Почему невероятно много энергии уходит на овощи? Они очень плохо горят, так как в них много воды. В этом заключается еще одна ценность сырых овощей, с ними организм получает множество полезных пищевых веществ, а больше половины поступившего энергетического материала тратится на их же переваривание. Употребляя ежедневно сырые овощи даже килограммами, невозможно страдать от ожирения.

Другое дело углеводы или жиры, которые весьма легко, без больших энергозатрат, усваиваются организмом. Поэтому вся полученная энергия должна расходоваться не на их усвоение, а на выполнение физической работы, в противном случае углеводы превратятся в жиры. При сгорании в организме 1 г белков и углеводов выделяется 4,0 ккал (16,7 кДж) энергии, тогда как при сгорании 1 г жира - 9,0 ккал (37,6 кДж).

ურიგო წიგნი არ არის.
არ დალიო ნატახტარი - საწამლავია.

User avatar
navigator
იეტი
Posts: 3171
Joined: 15 აპრ 2005, 19:08
Location: karavi.ge
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by navigator » 25 იან 2010, 17:20

KSOVRELI
ძალიან საინტერესო ინფორმაციაა, ოღონდ მაინც უნდა აღინიშნოს რომ ადამიანის ორგანიზმი კვლავ მეცნიერთა შესწავლის სფეროა და უამრავი თეთრი ლაქაა დარჩენილი დღემდე ამ სფეროში. ყველა ეს კვლევა მეტ-ნაკლებად ზუსტია. ერთი პერიოდი მარილის უარყოფაზე დიდი აჟიოტაჟი იყო, მეც ვიყავი ერთ-ერთი მიმდევარი ამ თეორიის რომ მარილი ზედმეტია ადამიანისთვის მარა დრომ აჩვენა ამ თეორიის უსაფუძვლობა, მარილი ჭირდება ადამიანის ორგანიზმს, თუმცა ზომიერი დოზით. საერთოდ მანამ სანამ ანთროპოლოგია მოიკოჭლებს, მე უფრო ეშმაკურ ხერხს მირჩევნია მივმართო, ბუნაბეს უფრო მეტი დრო ქონდა ექსპერიმენტებისთვის და ადამიანის ჩამოყალიბებისას ხდებოდა მისი ადაფტაცია ბუნებრივ გარემოში. შესაბამისად ადმიანისთვის მისაღები და საჭიროა ცხოვრების ის წესი რომელიც მას ქონდა ევოლუციის იმ ეტაპზე როცა მისი ჩამოყალიბება დასრულდა, ეს ალბათ პირველყოფილი თემური წყობილებაა. ამ დროს ვეჭვობ რომ ადამიანი გაყოფილ კვებაზე ზრუნავდა. არის ასეთი ტერმინი - კუჭის გაზარმაცება, ანუ ყველა მედალს ორი მხარე აქვს. თUმცა ვიმეორებ რომ ძალიან საინტერესო და საგულისხმო ინფორმაციაა მარა მე მაინც ვცდილობ რომ წაკითხული მექანიკურად კი არ გავიმეორო, არამედ მასში მოვიპოვო სასარგებლო ინფორმაცია და საჭიროებისამებრ გამოვიყენო.
აცხა ღორებო Image

User avatar
KSOVRELI
მაწანწალა
Posts: 922
Joined: 03 სექ 2008, 19:04
Location: თბილისი
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by KSOVRELI » 25 იან 2010, 18:04

navigator
ეგრეც უნდა იყოს. არც მე მყავს ავტორიტეტი და არ ვარ ვინმეს ან რამის მიმდევარი.
საკვებიდან სუფრის მარილის გამორიცხვა ჩემი პირადი გადაწყვეტილებაა.
კუჭი გაზარმაცებაზე გამახსენდა: დღეს კახეთში ვიყავი და გზად კარალიოკის
ჩირი ვიყიდე. სამსახურშიც მივიტანე. ჩემმა თანამშრომელმა ერთი ცალი ძლივს
შეჭამა, როცა მე ლამის ნახევარი კილო მივირთვი (ცოტა მეტი მომივიდა):D
არადა, ის არც მარილს იკლებს, არც ხორცს, არც სანელებლებს, მაგრამ კუჭმა
იმდენიც ვერ შეძლო, რომ ერთი მიხრწნილი კარალიოკი გადაემუშავებინა :D
თუმცა უნდა ითქვას, რომ ეს არც ისე იოლია!
მე ხშირად მივირთმევ თხილს, ნიგოზს, მზესუმზირას, ბოსტნეულს, პარკოსნებს.
წლების მანძილზე მაქვს გამომუშავებული რეჟიმი. უზეთოდ გამომცხვარი მჭადი
მივირთვი და ძალიან მომეწონა, თანაც დიდხანს ინახება :D
არ ვამბობ, რომ ჯანმრთელი ვარ და სწორად ვიკვებები. ჯანმრთელი რომ არ ვარ,
იმიტომაც ვფიქრობ ამ საკითხზე. მაგრამ გამოცდილებამ მაჩვენა, რომ არც ისე ურიგოდ
ვეგუები ახალ წესებს, რომელსაც თვითონ ვუყენებ საკუთარ თავს :D
ვინც ჩემთან ერთად ლაშქრობაში ყოფილა, დამემოწმება, რომ ჩემი სიტყვა საქმით არის გამყარებული :D
შეიძლება 10-20 წლის შემდეგ ცუდად შემომიბრუნდეს - არ ვიცი.
მაგრამ დღეს გაცილებით უკეთ ვგრძნობ თავს, ვიდრე 5 წლის უკან.
ესეც არის: მოქნილი უნდა იყო, ცვლილებას ცვლილებით უნდა პასუხობდე.
არ დალიო ნატახტარი - საწამლავია.

User avatar
perwkli
იეტი
Posts: 1088
Joined: 09 მარ 2007, 04:18
Location: ბუნბუნლანდია
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by perwkli » 25 იან 2010, 18:24

KSOVRELI


მარილსაც ვჭამ, მწვადებსაც და ჩიპსებსაც მარა ეგ ჩირი რომ მომცე, ნახევარსაც შევჭამ და ცოტა მეტსაც და დამატებასაც მოვითხოვ :lol:

იქნებ არ უყვარს მაგ ადამიანს ჩირი :D
პეპილოტა ვიქტუალინა როგალდინა.

http://bunbunland.blogspot.com/

User avatar
KSOVRELI
მაწანწალა
Posts: 922
Joined: 03 სექ 2008, 19:04
Location: თბილისი
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by KSOVRELI » 25 იან 2010, 20:39

maikomaiko

არა, თვითონ თქვა, ეგრევე "იჟოგა" მომცაო :D
არ დალიო ნატახტარი - საწამლავია.

User avatar
jaa
ბოდიალა
Posts: 102
Joined: 06 იან 2010, 13:06
Location: ყველგან, სადაც საქართველოა
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by jaa » 25 იან 2010, 20:49

Makena


მანახე ნებისმიერი ჩინელი ბერი, რომელიც კუნ ფუს ოსტატია და იოგათი არ არის დაკავებული. იოგა ქმნის ერთგვარ ჰარმონიას და აუცილებლად შინაგან ენერგიას, რომელიც აუცილებელია კუნ ფუსთვის

User avatar
Makena
იეტი
Posts: 5267
Joined: 28 აპრ 2007, 19:10
Location: Golden Valley
Contact:
სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Post by Makena » 26 იან 2010, 02:34

jaa
ვინც საკუთარ თავში ჩაწვდომას ცდილობს, ცდილობს ჭეშმარიტება შეიცნოს იოგია, მიუხედავად იმისა ჩინელი ბერია იგი თუ ერში მცხოვრები :wink:

ახალი თემის შექმნა
პასუხი თემაზე

FORUM_PERMISSIONS

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

ახალი წერილი ახალი წერილი    ახალი წერილი არაა ახალი წერილი არაა    ანონსი ანონსი
ახალი წერილი [ ცხარე ] ახალი წერილი [ ცხარე ]    ახალი წერილი არაა [ ცხარე ] ახალი წერილი არაა [ ცხარე ]    თვალშისაცემი თვალშისაცემი
ახალი წერილი [ დაკეტილია ] ახალი წერილი [ დაკეტილია ]    ახალი წერილი არაა [ დაკეტილია ] ახალი წერილი არაა [ დაკეტილია ]