დასტურ, დასტურ...ლობო wrote:guruli
შეიძლება ითქვას:) თუმცა იქაც და აქაც თანაბრად ახალი ვარ მგონი:)
თუშური შთაბეჭდილებები
Moderators: Kakha, Druides, Ketevan Guliashvili, Mta Mkvarebia, Kakha, Druides, Ketevan Guliashvili, Mta Mkvarebia, Kakha, Druides, Ketevan Guliashvili, Mta Mkvarebia, Kakha, Druides, Ketevan Guliashvili, Mta Mkvarebia
თუშური შთაბეჭდილებები
თუშური შთაბეჭდილებები
guruli
სავსებით მართალი ხარ. ყაღი არის გამშრალი, გამხმარი დამარილებული ხორცი. მე გავსინჯე თუშეთში დათვის ყაღი, საინტერესო რამეა, ცოტა ჩვეულებრივზე მაგარია, მაგრამ გემრიელი......
სავსებით მართალი ხარ. ყაღი არის გამშრალი, გამხმარი დამარილებული ხორცი. მე გავსინჯე თუშეთში დათვის ყაღი, საინტერესო რამეა, ცოტა ჩვეულებრივზე მაგარია, მაგრამ გემრიელი......
თუშური შთაბეჭდილებები
guruli
შენ კალტიც გეცოდინება რა არის.....
აბა იცი?
შენ კალტიც გეცოდინება რა არის.....
აბა იცი?
თუშური შთაბეჭდილებები
თუშეთში სოფელ დანოში ვიყავი. ის დართლოსთან არის ახლოს. ძალიან მაგარი ადგილია, დართლოზე უფრო მაღლაა.
იქვე ახლოს ერთი ჩანჩქერი იყო, იქ საბანაოდ დავდიოდით ხოლმე. ის ჩანჩქერი ახლაც თვალწინ მიდგას....... საოცარი ადგილია.....
იქვე ახლოს იყო სოფელი კვავლო. მე მისი მზგავსი არაფერი მინახავს. კლდეში ჩამჯდარი არწივის ბუდესავით იყო ის სოფელი.... სასწაული სილამაზეა იქ.
ვისაც მთა არ უყვარს ის მთაში არ არის ნამყოფი............
იქვე ახლოს ერთი ჩანჩქერი იყო, იქ საბანაოდ დავდიოდით ხოლმე. ის ჩანჩქერი ახლაც თვალწინ მიდგას....... საოცარი ადგილია.....
იქვე ახლოს იყო სოფელი კვავლო. მე მისი მზგავსი არაფერი მინახავს. კლდეში ჩამჯდარი არწივის ბუდესავით იყო ის სოფელი.... სასწაული სილამაზეა იქ.
ვისაც მთა არ უყვარს ის მთაში არ არის ნამყოფი............
თუშური შთაბეჭდილებები
kopeina
დანოც ვიცი და დართლოც, მაგრამ... გადმოცემებით - ჩემი ბიძაშვილის ზარმაცი შვილების გამო დართლომდე ვერ ჩავაღწიე. გზაში დაგვაღამდა და დავბრუნდით უკან. აი, კვავლო კი არც გამიგონია.
მე დიდად არ მომეწონა, თუმცა მითხრეს, ეს ბავშვებს გაკეთებულია რა დამუშავება აკლიაო.ყაღი არის გამშრალი, გამხმარი დამარილებული ხორცი. მე გავსინჯე თუშეთში დათვის ყაღი, საინტერესო რამეა,
თუ კარგად მახსოვს, ეგ ნადუღს რომ ნაწური რჩება, ისაა. აი, კოტორი კი კარგად მახსოვს.შენ კალტიც გეცოდინება რა არის.....
აბა იცი?
დანოც ვიცი და დართლოც, მაგრამ... გადმოცემებით - ჩემი ბიძაშვილის ზარმაცი შვილების გამო დართლომდე ვერ ჩავაღწიე. გზაში დაგვაღამდა და დავბრუნდით უკან. აი, კვავლო კი არც გამიგონია.
თუშური შთაბეჭდილებები
guruli
კალტი გამომშრალი ხაჭოს გუნდებია. ასე გუნდებად ინახავენ, ახმობენ და მერე მოფშვნიტავენ და საჭმელად ხმარობენ.... საინტერესოა არა? მწყემსებს მიაქვსთ ხოლმე ცხვარში .....
კვავლო სასწაული სოფელია კლდეში.... სურათებს მოვძებნი დავასკანირებ და ფორუმზე დავდებ. კარგი ხარისხი ვერ იქნება, მაგრამ რაღაც წარმოდგენას შეგიქმნით......
კალტი გამომშრალი ხაჭოს გუნდებია. ასე გუნდებად ინახავენ, ახმობენ და მერე მოფშვნიტავენ და საჭმელად ხმარობენ.... საინტერესოა არა? მწყემსებს მიაქვსთ ხოლმე ცხვარში .....
კვავლო სასწაული სოფელია კლდეში.... სურათებს მოვძებნი დავასკანირებ და ფორუმზე დავდებ. კარგი ხარისხი ვერ იქნება, მაგრამ რაღაც წარმოდგენას შეგიქმნით......
თუშური შთაბეჭდილებები
kopeina
უი, გამახსენდა. ეგენი პირველად რომ დავინახე ერთ ოჯახში, მდინარის ქვები მეგონა და ვიფიქრე, რაში ჭირდებათ, რატომ მოუგროვებიათ-მეთქი?კალტი გამომშრალი ხაჭოს გუნდებია. ასე გუნდებად ინახავენ, ახმობენ და მერე მოფშვნიტავენ და საჭმელად ხმარობენ.... საინტერესოა არა?
თუშური შთაბეჭდილებები
guruli
კიდევ კარგი ის "ქვები" ალაზანში არ გადაყარე!!!!!!! თორემ თუშ მეცხვარეებს მშიერს დატოვებდი.....
კიდევ კარგი ის "ქვები" ალაზანში არ გადაყარე!!!!!!! თორემ თუშ მეცხვარეებს მშიერს დატოვებდი.....
თუშური შთაბეჭდილებები
არა, სტუმრად ვიყავი და მაგდენს არ ვიკადრებდი. თან, საგანგებოდ ჰქონდათ აივანზე გაფენილი და მივხვდი, საჭირო იყო.kopeina wrote:guruli
კიდევ კარგი ის "ქვები" ალაზანში არ გადაყარე!!!!!!! თორემ თუშ მეცხვარეებს მშიერს დატოვებდი.....
თუშური შთაბეჭდილებები
ჩემი ცოლის ბებია, გვარად თალარიშვილი, წოვა თუში იყო. გათხოვებამდე ზემო ალვანში ცხოვრობდა. მისგან მქონდა გაგონილი ხაჭოს მშრალად შენახვის შესახებ, რომელსაც რაღაც დროის მერე ერბოიან ცხელ ტაფაზე ათავსებენ. ამ საჭმელს ეძახიან ხავიწს. ძალიან გემრიელია, სანამ ცხელია გაწელვაში შემწვარ ყველს არ ჩამოუვარდება.kopeina wrote:guruli
კალტი გამომშრალი ხაჭოს გუნდებია. ასე გუნდებად ინახავენ, ახმობენ და მერე მოფშვნიტავენ და საჭმელად ხმარობენ.... საინტერესოა არა? მწყემსებს მიაქვსთ ხოლმე ცხვარში .....
ვფიქრობ, ალბათ სწორედ კალტისაგან ამზადებენ ხავიწს.
თუშური შთაბეჭდილებები
gobe
მე მგონი ბევრ რამეში ხმარობენ გამომშრალ ხაჭოს. ისე ცოტა მომწარო გემო კი დაჰკრავს, მაგრამ კალორიულია და ზამთარში ერბოიან ტაფაზეც ფასდაუდებელია
მე მგონი ბევრ რამეში ხმარობენ გამომშრალ ხაჭოს. ისე ცოტა მომწარო გემო კი დაჰკრავს, მაგრამ კალორიულია და ზამთარში ერბოიან ტაფაზეც ფასდაუდებელია
თუშური შთაბეჭდილებები
აქაური ხაჭოსგან ვერ დავამზადებთ?
თუშური შთაბეჭდილებები
Gvalva
როგორ არა, ტაფაზე ბლომად ერბო გაადნე და მერე ხაჭო ჩაყარე, კარგად ათუხთუხე, მერე მარილიც არ დაგავიწყდეს..... ისეთი კარგი გამოვა, ჩაფუშფუშებული და ყველივით გაიწელება.......
იფ, იფ........
მაგარი გემრიელი იქნება......
როგორ არა, ტაფაზე ბლომად ერბო გაადნე და მერე ხაჭო ჩაყარე, კარგად ათუხთუხე, მერე მარილიც არ დაგავიწყდეს..... ისეთი კარგი გამოვა, ჩაფუშფუშებული და ყველივით გაიწელება.......
იფ, იფ........
მაგარი გემრიელი იქნება......
თუშური შთაბეჭდილებები
ვეთანხმები kopeina-ს მართლა ძალიან გემრიელია ხავიწი(იგივე ხაჭო-ერბო ), მეც გამასინჯეს ერთხელ ახმეტაში.kopeina wrote:Gvalva
როგორ არა, ტაფაზე ბლომად ერბო გაადნე და მერე ხაჭო ჩაყარე, კარგად ათუხთუხე, მერე მარილიც არ დაგავიწყდეს..... ისეთი კარგი გამოვა, ჩაფუშფუშებული და ყველივით გაიწელება.......
იფ, იფ........
მაგარი გემრიელი იქნება......
bisnashi bolavs grubeli,
caze ciskari krtebisa...
seni mchirs ganukurneli,
trpoba arxvatis mtebisa...
caze ciskari krtebisa...
seni mchirs ganukurneli,
trpoba arxvatis mtebisa...
თუშური შთაბეჭდილებები
kopeina
guruli
Gvalva
zura N.
უუუუხ, მაგას ასევე ეძახიან "ხაჭო-ერბოს", უუუუხხ, ძაააან მაგარია!
guruli
Gvalva
zura N.
უუუუხ, მაგას ასევე ეძახიან "ხაჭო-ერბოს", უუუუხხ, ძაააან მაგარია!
მიწა გრძნობს ვინ დასდის ზემოდან...