უპირველეს ყოვლისა, მინდა გითხრათ რომ არაფერი განსაკუთრებული არაა ამ ნამცხვარში, მე მარტო ის მომწონს მაგაში, რომ ბევრი ჩალიჩი არ უნდა
ამ ნამცხვარს თავისი სახელი აქვს, მაგრამ დრეიდან მას ნამცხვარი -''კარავი'' ვუწოდოთ

. ტრანსპორტირებას ადვილად იტანს (წივწივას ზურგჩანთაში იმგზავრა მთელი გზა ვერტიკალურ მდგომარეობაში)
ნამცხვარი ''კარავი''
ავთქვიფოთ 4 კვერცხის ცილა 2 ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად,
შემდეგ სათითაოდ შევატქვიფოთ კვერცხის გულები,
200 გრ დარბილებული მარგარინი,
1,75 ჭიქა მაწონი,
1 ს.კ. არაყი ან ლიქიორი,
1 ვანილი,
4 ჭიქა ფქვილი,
ბოლოს 1 ჩ.კ. სოდა ძმრით.
ყოველივე ამის შემდეგ ცივ თუნუქის Fურცელს მოვაყაროთ ცოტა ფქვილი და
მიღებული ცომი გადმოვასხათ მასზე თანაბრად, ზევიდან დავალაგოთ წვრილად დაჭრილი ნებისმიერი ხილი. ( ცხობის პროცესში ხილის ნაჭრები '' ჩაიძირება'').
თუნუქის ფირფიტას უნდა ჰქონდეს ამაღლებული ნაპირი, ვინაიდან ნამცხვარი იმატებს მოცულობაში.
ნამცხვრი გამოსაცხობად უნდა შეიდგას ოდნავ თბილ ქურაში დაბალ ცეცხლზე, რათა კარგად გამოშრეს.
აი, სულ ეს არის. ვეცადე ძალიან დაწვრილებით დამეწერა, რათა პირველივე ჯერზე კარგი გამოგივიდეთ

და შარი არ მომდოთ, სწორად არ გვასწავლაო
(ვინიცობაა, თუ არ გამოვიდა , დამიძახეთ და მოვალ

)

esec gaivlis....